Bitcoin

VS injecteert $168 miljard in economie, groter dan Bitcoin marketcap

Enkele dagen nadat de aandelenmarkten ineenstortten injecteerde de Amerikaanse Federal Reserve $168 miljard in de economie.

De Amerikaanse centrale bank heeft dus opnieuw meer geld beschikbaar gesteld om de paniek op de financiële markten op te vangen. De Fed, die vorige week al met een renteverlaging kwam, verhoogt deze week de omvang van de geldinjecties.

Ze pompen deze week ongeveer $168 miljard dollar in de markt via zogeheten dagtermijndeposito’s. Dit is een hoger bedrag dan al het geld dat momenteel in Bitcoin is geïnvesteerd.


Bitcoin is nog maar een kleine speler

Op het moment van schrijven ligt de totale waarde van alle Bitcoins rond de $143,4 miljard. Ter vergelijking: de Amerikaanse centrale bank heeft zojuist ongeveer $25 miljard meer bijgedrukt dan al het geld dat zich momenteel bevindt in de digitale munt.

Je zou dus wel kunnen stellen dat Bitcoin nog steeds een ‘vrij kleine speler’ is in het grote spel van de financiële wereld.


Aandelen leven op, Bitcoin niet

De traditionele aandelenmarkten hebben de afgelopen tijd te maken gehad met een flinke dip. Deze dip wordt veroorzaakt door de angst voor het coronavirus en de prijsgevechten die rond olie blijft woeden.

De olie prijs daalde eergisteren zelfs met 20% in één dag tijd. Dit was de grootste koersdaling van de grondstof sinds 1991. De AEX en de Dow Jones daalde op diezelfde dag met gemiddeld 8%.

De kapitaalinjectie van Amerika, die op 10 maart plaatsvond, lijkt het leven terug te brengen in de reguliere markten. De Dow Jones steeg de dag erna met 4,9%.

Bitcoin zag daarentegen niet een zelfde prijsstijging. De grootste cryptocurrency leefde even op, maar zakte daarna weer terug tot onder de $8000.

 

Bitcoin nieuws

Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC