Paypal crypto
Stablecoin

Tether verwacht geen concurrentie van stablecoin PayPal

Paolo Ardoino, de Chief Technology Officer (CTO) van Tether, vertelt in een interview met Benzinga dat zijn bedrijf zich geen zorgen maakt over de entree van PayPal op de markt voor stablecoins. Sterker nog, volgens Ardoino zal het met name de concurrentie van Tether pijn doen in de Verenigde Staten.

Hierbij moet je vooral denken aan het USD Coin van Circle, dat op dit moment nog een market cap van 26 miljard dollar heeft.

Focus Tether ligt niet op Amerika

Voor Tether lijkt de entree van PayPal geen gigantisch probleem, omdat de focus van het bedrijf niet op Amerika zou liggen. De focus van Tether ligt volgens Paolo Ardoino op ontwikkelingslanden en opkomende economieën. Daar hoort Amerika vooralsnog niet bij.

Al zou je op basis van de gigantische schuldenberg, de begrotingstekorten en de stijgende rentebetalingen kunnen stellen dat de financiële huishouding van de Verenigde Staten op die van een ontwikkelingsland lijkt.

Maar goed, binnenkort kunnen Amerikaanse gebruikers van PayPal dus de PayPal US Dollar (PYUSD) versturen binnen de applicatie van PayPal en naar externe wallets die de munt ondersteunen.

Verder kunnen gebruikers van PayPal de munt ook peer-to-peer (van persoon tot persoon) versturen; plus de munt converteren naar de door PayPal ondersteunde cryptocurrency’s, waar Bitcoin natuurlijk ook toebehoort.

Stablecoin PayPal goed voor de industrie?

Voor de industrie lijkt het wel degelijk een grote plus dat PayPal met een stablecoin komt. PayPal geniet binnen de financiële wereld een goede reputatie en die zullen ze niet zomaar te grabbel gooien door mensen op te lichten met een stablecoin.

PayPal zal er alles aan willen doen om die reputatie te vertalen naar een goed product; een betrouwbare stablecoin. Wat dat betreft is het meer dan positief en goed voor de markt.

In de eerste plaats omdat we er hiermee hoogstwaarschijnlijk een betrouwbare stablecoin bij krijgen en ten tweede omdat PayPal hiermee aangeeft de crypto-industrie interessant te vinden; wat natuurlijk een positieve impact op de koersen zou kunnen hebben.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Stablecoin nieuws

Dreigt Tether zijn koppositie in de stablecoin-markt te verliezen aan USDC?
Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC