tether, USDT
Bitcoin, Stablecoin

Tether wil $500 miljoen investeren in Bitcoin mining

Stablecoin-uitgever Tether is van plan om de komende zes maanden ongeveer 500 miljoen dollar te investeren in Bitcoin mining. Het bedrijf achter de grootste stablecoin van de markt wil zijn eigen faciliteiten bouwen in drie verschillende landen. Het grote doel van Tether is om uiteindelijk ongeveer 1 procent van het netwerk in handen te krijgen.

Tether wil onderdeel van Bitcoin mining ecosysteem worden

Eerder leende Tether ook al een significant bedrag aan de beursgenoteerde Bitcoin miner Northern Data AG, nadat het aandelen van het in Frankfurt gevestigde bedrijf kocht in september.

“We zijn gecommitteerd om een onderdeel van het Bitcoin mining ecosysteem te worden. Als het aankomt op uitbreiden, het bouwen van nieuwe faciliteiten, dan zijn we daar extreem serieus in”, aldus Paolo Ardoino, de man die in december het stokje als CEO overneemt bij Tether.

Het is gaaf om te zien dat de stablecoin-uitgever, die een market cap van meer dan 87 miljard dollar kent, op deze manier ook een bijdrage levert aan het ecosysteem van Bitcoin. Ze blijven niet alleen stilzitten en van hun winsten genieten, maar nemen echt stappen om de industrie te versterken.

Verder lijkt dit voor Tether natuurlijk een slimme vorm van diversificatie.

Hoe verdient Tether geld?

Tether verdient momenteel vooral zijn geld met het vasthouden van Amerikaanse staatsleningen en andere assets in de gigantische bak met kapitaal die momenteel 87 miljard dollar waard is.

Het gebruikt de winst vooral om in andere aan de industrie gerelateerde investeringen te doen. Zo kocht het bijvoorbeeld ook Bitcoin voor in zijn reserves. Wat dat betreft begint Tether echt een bedrijf te worden dat een positieve impact op Bitcoin heeft.

Nu is het dus ook begonnen met het bouwen van mining-faciliteiten. Ze bouwen momenteel in Uruguay, Paraguay en El Salvador, zo laat Ardoino weten. Uiteindelijk is dus het doel om 1 procent van het mining-netwerk te controleren.

Voor het behalen van die doelstelling heeft Tether nog geen exacte doelstelling vastgesteld, of deze in ieder geval nog niet publiekelijk gedeeld. “Met een marktaandeel van 1 procent zou Tether tot de 20 grootste miners ter wereld behoren”, aldus Jaran Mellerud.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%