Stablecoin Nieuws

Tether’s voorsprong op USDC groeit naar $16 miljard dankzij Binance

Eerder dit jaar verloor Tether terrein op USDC en kromp de voorsprong in market cap naar 10 miljard dollar. Inmiddels is dat gat met 16 miljard dollar weer een stuk groter en dat heeft Tether allemaal te danken aan het machtige Binance.

USDC kwam steeds dichterbij

Vanaf juni tot eind juli 2022 begon USDC ineens aan een flinke inhaalslag ten opzichte van Tether. Waar het verschil in market cap tussen de twee stablecoins aan het begin van 2022 nog 36 miljard dollar bedroeg, ging dat destijds nog maar om 10 miljard dollar. Inmiddels is de voorsprong van Tether echter weer opgelopen tot 16 miljard dollar en lijken de dromen van USDC om de koppositie over te nemen weer ver weg.

Op het moment van schrijven heeft Tether een market cap van 68 miljard dollar, terwijl USDC het moet doen met 52 miljard dollar. Het gat is toegenomen nadat Binance besloot om concurrerende stablecoins als USDC, Pax Dollar en True USD van het platform af te halen, ten faveure van de eigen Binance USD stablecoin. Circle CEO Jeremy Allaire maakt zich echter weinig zorgen.

“Gezien de beperkingen van Binance USD buiten het platform van Binance, is dit waarschijnlijk een positieve ontwikkeling voor USDC”, aldus Allaire. De CEO ziet een scenario waarin gebruikers van Binance er de voorkeur aan geven om hun tegoeden bij Binance meteen om te zetten in USDC als ze van het platform afkomen.

“Begin van het einde voor USDC”

Bij Tether denken ze daar heel anders over. Chief Technology Officer Paolo Ardoino van Bitfinex en Tether reageerde niet direct op Allaire, maar hij retweette anderen die de aankondiging van Binance als een doodvonnis voor USDC omschreven. Verder schrijven mensen dat het gaat om een vijandelijk overname van Binance binnen de stablecoin markt. Ze gebruiken hun macht om andere stablecoins compleet uit de markt te drukken.

Alleen de tijd kan ons leren welke stablecoins uiteindelijk boven zullen komen drijven. Ook bij Tether loopt niet alles op rolletjes. Tether wordt er namelijk al jaren van beschuldigd dat de dekking van de munt niet helemaal op orde is. Om te bewijzen dat het goed zit, gaat Tether binnenkort maandelijks rapporteren over de reserves van het bedrijf.

Stablecoin nieuws

Stablecoin Tether moet documenten laten zien voor ondersteuning USDT Stablecoin Tether moet documenten laten zien voor ondersteuning USDT
Laatste versie van Amerikaanse crypto-wet bevat tijdelijk verbod op Terra-achtige stablecoins Laatste versie van Amerikaanse crypto-wet bevat tijdelijk verbod op Terra-achtige stablecoins
Maker wil eigen DAI stablecoin meer laten dekken door Staked Ethereum Maker wil eigen DAI stablecoin meer laten dekken door Staked Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten