Nieuws

Texas overweegt om Stablecoins als geld te beschouwenHet ministerie van bankenzaken in Texas is aan het overwegen om Stablecoins, die normaliter 1 op 1 gekoppeld zijn aan de US Dollar ($), als geld te beschouwen. Hierdoor moeten exchanges en beurzen die met zulke Stablecoins omgaan een aantal vergunningen verkrijgen en moeten zij zich houden aan een aantal bijbehorende Texaanse wetten.


Onderzoek

De financiële toezichthouder in het land onderzoekt momenteel hoe digitale valuta kan worden opgenomen in het wetboek. Een onderdeel hiervan is om de trends in de branche te behandelen. Nu het aantal Stablecoins steeds meer groeit, en deze digitale munten in populariteit stijgen, is het noodzakelijk om deze bij het onderzoek te betrekken.


Terugkooprecht

Volgens de overheid wordt het ontvangen van een Stablecoin in ruil voor een toekomstige belofte als geldoverdracht herkend. Hierdoor wordt het mogelijk om hier een aantal regels aan te koppelen. Toch moet dit eerst nog goed worden onderzocht blijkt uit het online verschenen document:

“Een licentieanalyse zal uitwijzen of de eigenaar van de Stablecoin een terugkooprecht voor digitale valuta biedt en zo een claim creëert. Deze claim kan vervolgens worden omgezet in geld.”Cryptocurrency in Texas

Momenteel wordt cryptocurrency in Texas niet als geld gezien onder de huidige wetten. Hierdoor hebben alle verschillende cryptocurrencies momenteel dezelfde voorwaarden als Stablecoins en worden zij niet als geldtransactie beschouwd, ook als dit wel het geval is.