Thailand (Bangkok)
Bitcoin

Thailand lanceert binnenkort eigen Bitcoin Spot ETF

Weer een nieuw land heeft de komst van een Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) goedgekeurd. Volgens berichtgeving van de Bangkok Post heeft de Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) een ETF-aanvraag van One Asset Management (ONEAM) goedgekeurd. Het fonds zal op korte termijn beschikbaar zijn voor beleggers.

Alleen voor institutionele beleggers

Thailand voegt zich nu bij landen als de Verenigde Staten, Hong Kong en Australië, die een Bitcoin Spot ETF hebben goedgekeurd. In tegenstelling tot de meeste fondsen is de BTC ETF in Thailand echter beperkt tot professionele en institutionele beleggers.

Thailand’s Bitcoin ETF zet deur open voor Aziatische markt

Met de introductie van een Bitcoin ETF in Thailand geeft het land een duidelijk signaal af over zijn positie in de mondiale financiële markt. Wetgevers erkennen de groeiende vraag naar BTC, en de komst van dit fonds kan andere landen, vooral in de Aziatische markt, inspireren om ook een vergelijkbaar fonds op hun beurzen beschikbaar te maken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers