Nieuws, Trending

The day after: Bitcoin, Ethereum en Ripple zien licht herstel


Na een enorme crash die gisteren heeft plaats gevonden zien we de cryptocurrencymarkt vandaag weer wat opkrabbelen. De Bitcoin, Ethereum en Ripple koersen kleuren weer groen. Is dit een opstapje naar een herstel, of gaat de markt verder crashen?


Bitcoin (BTC) koers ziet licht herstel na enorme crash

De Bitcoin koers zakte gisteren opnieuw door een ondergrens heen. Rond 18:00 ‘s middags lag de prijs voor 1 Bitcoin nog slechts rond de $3280 dollar. Er ontstond opnieuw paniek en het leek er dan ook even op dat de koers tot richting de $3000 dollar zou gaan zakken. Zo ver is het niet gekomen want de koers is weer iets herstelt. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3435 dollar. Dat is ongeveer 3 procent hoger dan het dieptepunt die BTC gisteren bereikte.

De vraag is nu of de Bitcoin koers de stijgende lijn door gaat zetten. Volgens ons is de kans groot dat de Bitcoin koers niet gemakkelijk tot boven de $3600 dollar zal stijgen. Het vorige dieptepunt van $3620 dollar bood namelijk geen enkele ondersteuning, wat een gebrek aan koopkracht toont. Aan de andere kant verwachten we niet dat de Bitcoin koers veel verder dan $3100 dollar zal zakken. Dit omdat er een sterke ondersteuning is rond dit niveau.  

 

btc prijs

 

  Bitcoin | IDEAL


Ethereum koers herstelt met een kleine 6 procent

Eén van de belangrijke munten die het beste herstel meemaakt vandaag is Ethereum. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Ether rond de $91 dollar. 24 uur geleden lag de koers nog maar rond de $86 dollar.

Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 6 procent is gestegen. Pas als de Ethereum koers tot boven de $100 dollar stijgt kunnen we spreken van het omdraaien van het sentiment. Als de koers opnieuw geen stand houdt en tot onder de $84 dollar zakt is er de mogelijkheid dat de munt zakt tot richting de $66 dollar.  

 

ethereum koers

 

  Koop Ethereum | IDEAL


Ripple (XRP) blijft ondanks crash goed presteren

De Ripple koers ligt nog steeds boven het laagste punt van dit jaar, maar met de crash van gisteren nadert de munt dit niveau wel snel. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP roken rond de $0,306 dollar. 24 uur geleden lag de prijs rond de $0,302 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 1,4 procent stijgt.  

 

ripple koers

 

Een beweging omhoog zal een stevige weerstand ondervinden bij $0,33 dollar. Als de negatieve trend doorzet en de ‘bears’ de koers verder omlaag stuwen, is een prijsniveau van $0,25 dollar niet onwaarschijnlijk. XRP blijft de afgelopen tijd beter presteren dan andere belangrijke cryptocurrencies. Daarom raden wij XRP traders aan om hun longposities te behouden en misschien extra bij te kopen als de $0,33 dollar grens wordt doorbroken.  

 

Koop Ripple | IDEAL