Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

TikTok laat Dogecoin prijs stijgen naar recordhoogte

De prijs van een op een meme gebaseerde cryptomunt, genaamd Dogecoin (DOGE), is vandaag met 50 procent gestegen.

De prijsstijging is zo opvallend dat het officiële Twitter account van Dogecoin kopers opriep om verstandig met hun geld om te gaan en niet zomaar een ‘hype’ te kopen.


Dogecoin prijs stijgt door TikTok

De DOGE koers is de afgelopen dagen enorm gestegen dankzij een publiciteitscampagne met virale video’s op het social media netwerk TikTok. 

Het volume is met meer dan 2.000% gestegen, terwijl Google Trends een golf van interesse bevestigt in het kopen van de altcoin. Het enthousiasme lijkt gecentreerd rond trends genaamd “#dogecointiktokchallange” en “dogecointiktokchallenge“.

TikTok-gebruikers plaatsen video’s over de cryptomunt en nodigen anderen uit om zich bij hen aan te sluiten. Met honderdduizenden weergaven roept één video zelfs mensen op om de Dogecoin prijs naar $1 te brengen.

Op dit moment is dat zeker nog niet aan de orde, maar de prijs is vandaag dus wel even met 50 procent gestegen.

Dogecoin prijs stijgt met 50 procent – Bron: CoinMarketCap

Mooi voor de cryptomunt zou je zeggen. Maar de makers van Dogecoin zijn niet blij met de enorme koersstijging.

“Houd rekening met de bedoelingen die mensen hebben als ze je vragen dingen te kopen. Geen van hen is in een positie om financieel advies te geven,” luidde de tweet van woensdag. 

“Maak de juiste keuzes voor jou, geef niet toe aan FOMO van andere mensen of manipulatie. Blijf Veilig. Wees slim.”


TikTok overtreft Elon Musk als Dogecoin-ambassadeur

TikTok is er nu zelfs in geslaagd meer hype te creëren voor Dogecoin dan Elon Musk. De miljardair vind het namelijk ook leuk om Dogecoin te ‘promoten’ op zijn twitter account.

“Dogecoin is misschien wel mijn favoriete cryptocurrency. Het is best gaaf”, tweette hij in april in reactie op het @Dogecoin Twitter-account.

Dogecoin is een soort kopie van Litecoin die eind 2013 werd gelanceerd. De maker, Jackson Palmer, heeft publiekelijk bevestigd dat de cryptocurrency een ‘grap’ is, iets dat het enthousiasme bij kopers niet heeft kunnen onderdrukken.

In januari 2018, tijdens een altcoin-explosie waarbij veel activa de hoogste punten ooit bereikten, bracht Palmer een artikel uit in het technisch nieuwsmagazine Vice getiteld: “My Joke Cryptocurrency hit $2 Billion and Something Is Very Wrong.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten