Bitcoin

Tim Draper: Bitcoin koers in 2023 boven de $250.000

Tijdens de Virtual Blockchain Week bevestigde de beroemde investeerder Tim Draper dat hij verwacht dat de Bitcoin koers in 2023 boven de $250.000 zal liggen. Draper zei gekscherend dat hij een rauw ei zal eten als de voorspelling niet uitkomt.


De redenen waarom Bitcoin $250.000 waard zal worden

In 2018 deed Tim Draper zijn eerste Bitcoin prijsvoorspelling. Hierin vertelde hij dat eind 2022 of begin 2023 de Bitcoin koers de $250.000 zal hebben overschreden. Vandaag vertelt hij dat hij nog steeds vertrouwen heeft dat zijn voorspelling uit gaat komen:

“Dat is mijn voorspelling en ik houd er aan vast. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat gebeuren.”

De analist noemt een paar belangrijke redenen die zo’n enorme prijsstijging zouden kunnen veroorzaken. Draper is van mening dat het enorme stimuleringspakket van de Amerikaanse regering de waarde van de dollar zal verlagen en ‘mensen naar crypto zal sturen’. Hij verwacht ook dat Bitcoin binnen deze periode enorme commerciële acceptatie over de hele wereld zal zien. De munt wordt dan mainstream.

“Plots zeggen de winkeliers:” Oh, je bedoelt dat ik niet elke keer 2,5 tot 4 procent aan de banken hoef te betalen als iemand een creditcard swipet? “

Draper zegt dat een bedrijf genaamd OpenNode (waarin hij $ 1,25 miljoen heeft geïnvesteerd) kan helpen dit mogelijk te maken. OpenNode bouwt een Bitcoin-betalingsgateway op het Lightning Network, bekend om de extreem snelle afwikkeling van BTC-transacties.

Dergelijke diensten zullen hun concurrentievoordeel ten opzichte van de creditcards en andere traditionele betaalmogelijkheden bewijzen. Ze zullen dan het marktaandeel van de betaande bedrijven stelen, net zoals MasterCard en Visa het marktaandeel van het toen dominante American Express wegnamen.

Het eerste evenement die een enorme bull run kan veroorzaken is de Bitcoin halving die over ongeveer 2 weken plaats gaat vinden.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins