Solana, SOL pb
Solana

Toeters en bellen voor Ethereum, bliksemsnelle prestaties voor Solana

Solana-oprichter Anatoly Yakovenko denk dat de complexiteit van Ethereum de missie van Solana bepaalt. In een nieuw interview met de Bankless podcast deelt Yakovenko dat ze simpelweg een hele snelle blockchain bouwen. Ethereum mag gaan voor alle toeters en bellen. Bij Solana kiezen ze voor simpliciteit en snelheid.

Ik wil dingen bouwen die gaan werken

Waar Bitcoin erop gericht is om hard geld te vertegenwoordigen; geld met een gelimiteerde hoeveelheid en Ethereum ook aparte doelen kent, wil Yakovenko met Solana gewoon de snelste blockchain ter wereld bouwen.

“Ik wil dingen bouwen waarvan ik weet dat ze gaan werken”, aldus Yakovenko over Solana.

Hoewel hij niet tegen de bouw van nieuwe layer-2 netwerken en andere oplossingen is, ligt de focus van de oprichter van Solana op iets anders. Waar Ethereum ervoor kiest om met L2-oplossingen te schalen, doet Solana het helemaal zelf.

Dat gaat bij Solana natuurlijk ten koste van een stukje decentralisatie, maar daar is de blockchain dan ook niet voor gebouwd. Solana is gebouwd voor snelheid en dat moet gebruikers uiteindelijk de beste ervaring geven.

Het koninkrijk van de memecoins

Tot nu toe bewijst Solana zich vooral als het Koninkrijk van de Memecoins. Dat is ook het effect van het doel van Yakovenko om een blockchain te bouwen die zo makkelijk, goedkoop en zo snel mogelijk te gebruiken is.

Het is heel eenvoudig en relatief goedkoop om memecoins te creëren op Solana, waardoor die projecten daar extreem populair zijn.

De munt doet het overigens ook goed tijdens deze bullrun. In 2024 is Solana met 64,75% gestegen, terwijl de munt ten opzichte van 1 jaar geleden met 803,79% in de lucht is geschoten. Dat zijn hele behoorlijke rendementen.

Vergeet echter niet dat Solana nog steeds geen all-time high heeft weten te maken deze bullrun. Dat wil zeggen dat de munt in de bearmarkt ook extreem is gedaald.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Bekende investeerder verkoopt al zijn Ethereum in ruil voor Solana
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
Solana razend populair onder financiële instellingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken