Blackrock
Ethereum

Tokenfonds BlackRock op Ethereum haalt $500 miljoen op

Het door BlackRock gelanceerde Digital Liquidity Fund (BUIDL) op Ethereum heeft een market cap van 500 miljoen dollar bereikt. Via het fonds kunnen mensen investeren in Amerikaanse staatsobligaties op de Ethereum blockchain. Deze bijzondere mijlpaal werd bereikt nadat Ondo Finance meer BUIDL kocht, die het gebruikt om zijn eigen OUSG token te dekken.

BUIDL transacties van de afgelopen uren. Bron: Etherscan

Succes voor Ethereum

Hiermee lijkt Ethereum zijn eerste echte successen te boeken met assets die interessant zijn voor de traditionele financiële wereld.

Dat is heel belangrijk, omdat Ethereum eigenlijk al jaren op zoek is naar een toepassing voor de technologie. Nadat decentrale financiële applicaties (DeFi) in 2021 populair waren, maar vooral gebruikt werden voor het verhandelen van altcoins, leek daar weinig toekomstmuziek in te zitten.

In feite functioneerde DeFi als een soort casino voor altcoins. Dat is natuurlijk niet een toepassing die op de lange termijn waarde kan opleveren voor Ethereum.

Dit soort fondsen van BlackRock zijn anders en kunnen daadwerkelijk iets waardevols vertegenwoordigen. De BUIDL koers is 1:1 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en betaalt iedere maand direct dividenden uit aan zijn investeerders.

BlackRock CEO is positief

In januari 2024 was BlackRock CEO Larry Fink nog enorm positief over de mogelijkheden van blockchain-technologie met betrekking tot het tokeniseren van assets.

Ethereum is de grote leider op dit gebied. Zij bezitten nu meer dan 75% van de markt als het gaat om het tokeniseren van obligaties. Zij worden gevolgd door Stellar, dat op dit moment 23,9% van de markt in handen heeft.

In principe zijn Amerikaanse staatsobligaties natuurlijk maar één stukje van de taart van mogelijkheden. Ook aandelen, vastgoed en andere assets kunnen in principe in tokens gegoten worden.

Sinds het begin van dit jaar lijkt de zogenaamde Real World Asset (RWA) token, die dus een asset uit de echte wereld vertegenwoordigt, aan een behoorlijke opleving begonnen qua transactietotalen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s zetten laatste stap voor lancering, spanning stijgt
Ethereum ETF lancering kan voor $5,4 miljard aan instroom genereren
SEC geeft ‘voorlopige goedkeuring’ aan ten minste 3 Ethereum ETF-uitgevers
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers