Bitcoin

Tom Lee: Bitcoin kan in 2020 meer dan verdubbelen

Bitcoin is bezig aan zijn beste start van het jaar in meer dan 5 jaar. De munt is al meer dan 30% gestegen in januari en handelt nu boven de 200-daagse voortschrijdend gemiddelde. Volgens analist Tom Lee is dit een belangrijk signaal voor dat BTC nog meer winst gaat boeken.


Doorbreken van 200-daagse MA is heel goed teken

In een recent bericht benadrukt Lee dat de cryptomunt historisch gezien in 80 procent van de gevallen stijgt wanneer deze technische factor wordt overschreden.

“Het overschrijden van het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde is een bevestiging dat Bitcoin terug is in een ‘bull-markt’,” schreef Lee. Ook voegt hij eraan toe dat Bitcoin historisch gezien in de daaropvolgende zes maanden gemiddeld grote percentages winst boekt.

 

Bitcoin handelt nu boven zijn 200-dagen voortschrijdend gemiddelde. Tom Lee ziet dit als een bevestiging van een nieuwe bull trend voor de cryptomunt. Bron: Yahoo Finance

Bitcoin begint steeds meer op goud te lijken

Volgens een onderzoek van Fundstrat heeft de Bitcoin, historisch gezien, een rendement van 193% behaald na het doorbreken van dit 200-daagse gemiddelde.

Een interessant gegeven is dat Bitcoin het jaar sterk is gestart. Dit op het moment dat China in rep en roer is door de verspreiding van het coronavirus. De traditionele aandelenmarkt kleurt rood, maar de cryptomarkt boekt flinke winsten.

Tom lee vertelt dat de Bitcoin steeds meer als een veilige waardeopslag wordt gezien over de hele wereld. We kunnen BTC langzaam gaan vergelijken met goud. Lee is dus optimistisch en zegt het volgende:

“Samengevat: 2020 lijkt sterk een goed jaar te zijn voor crypto. Het grootste risico is naar onze mening dat de vraag van particuliere beleggers naar crypto’s verzwakt.”

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins