Bitcoin

Tonga accepteert Bitcoin donaties te midden van tsunami

Tonga accepteert nu donaties in Bitcoin (BTC) bij de hulpverlening nu het land wordt geconfronteerd de impact van een tsunami.


Bitcoin donaties als hulpmiddel

Vrijdag beleefde het Koninkrijk Tonga de schok van een enorme vulkaanuitbarsting van de Hunga Tonga-Hunga-Ha’apai-vulkaan. Na de eerste uitbarsting volgden er meerdere uitbarstingen. Daarbij werden de inwoners van Tongatapu, het grootste eiland van Tonga, getroffen door een tsunami.

Te midden van deze problemen toonden crypto houders hun sympathie. Zij gaven aan Bitcoin te willen doneren om te helpen bij de hulpoperaties. Twitter gebruiker Onair Blair drong er bij Bitcoin supporter en voormalig Tongaanse wetgever Lord Fusitu’a op aan om een wallet adres op te zetten waar mensen Bitcoin kunnen doneren.

Met golven tot 1,2 meter die wegen en eigendommen bedekten, begonnen mensen naar hoger gelegen gebieden te vluchten om te ontsnappen. Op het moment zijn er geen slachtoffers gemeld. De Lucht- en waterverontreiniging zijn momenteel enkele van de grootste zorgen voor de hulporganisaties.

Lord Fusitu’a reageerde met een Bitcoin Wallet adres en een link waar mensen fiat kunnen doneren om te helpen. Sinds zondag heeft het adres in totaal 0.10794983 Bitcoin, circa $4.626 (€4.059), ontvangen.


Wil jij BTC verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Gebruiken van vulkaan-energie

Op vrijdag vertelde Lord Fusitu’a over de plannen om de energie van de vulkanen te gebruiken om Bitcoin mining activiteiten aan te drijven die de financiën van het land zouden helpen. Het land heeft 21 vulkanen en volgens Lord Fusitu’a produceert elke vulkaan 95.000 megawatt. Lord Fusitu’a merkte op dat een vulkaan dagelijks voor $2.000 aan Bitcoin kan genereren, en dit zal aan Tongaanse families worden gegeven.

De voormalige wetgever merkte op dat het land de Bitcoin een wettig betaalmiddel wil maken. In tweets die op woensdag werden geplaatst zei Lord Fusitu’a dat dit al in november of december van dit jaar kan gebeuren.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC