goud
Bitcoin

Topanalist waarschuwt: Bitcoin zal dalen & Goud gaat hard stijgen

Bluntz, een analist met honderdduizenden volgers op Twitter, waarschuwt voor nieuwe koersdalingen van Bitcoin, terwijl hij voor goud juist een parabolische stijging voorziet.

Op Twitter schrijft Bluntz dat hij voor Bitcoin een correctie verwacht, omdat de grootste munt van de markt aan een zogenaamde ABC-correctie bezig lijkt.

Wat is een ABC-correctie?

Een ABC-correctie is een term die hoort bij de Elliott Wave Theory, een stuk gereedschap uit de technische analyse die voorspellingen maakt voor financiële assets op basis van de psychologie van de massa.

Volgens de theorie bewegen de koers van financiële assets zich in golven en Bitcoin zit momenteel in een correctieve golf. Na de extreme stijgingen van het begin van 2024 is het niet vreemd dat de markt even op adem moet komen en we nu wat voorzichtige koersdalingen zien.

Op basis van zijn grafiek lijkt Bluntz zelfs nog een stijging naar een nieuwe all-time high van 77.500 dollar te voorspellen (B-golf) om vervolgens een duikvlucht naar de 64.000 dollar te maken (C-golf), waarmee de ABC-correctie ten einde komt.

Daarna moet Bitcoin dan uiteindelijk op overtuigende wijze naar een nieuwe all-time high springen. Dit scenario omschrijft Bluntz als “maximale pijn”, omdat iedereen rond die nieuwe all-time high van 77.000 dollar zal instappen, om vervolgens een klapper omlaag te maken.

Goud klaar voor parabolische rally

Goud is nog altijd de grote broer van Bitcoin en doet het momenteel fantastisch. Niet alleen is de totale marktwaarde van goud nog ruim 10x groter dan die van Bitcoin, ook de koers presteert op dit moment meer dan goed.

Volgens Bluntz kan het edelmetaal momenteel weleens aan een rally bezig zijn die de koers tot 3.600 dollar optrekt. “Goud staat echt aan het begin van een parabolische stijging, nadat het 10 jaar faalde om de inflatie te verslaan”, aldus Bluntz.

Op dit moment handelt goud op 2.342 dollar en lijkt het wat moeite te hebben om door te pakken na de explosieve stijgingen van de afgelopen periode.

Net als bij Bitcoin, lijken ook de goud-bulls wat vermoeid te zijn. Ergens is dat na die enorme stijgingen van het begin van 2024 natuurlijk niet zo vreemd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten