Bitcoin prijs, Bitcoin koers
Bitcoin

Crypto-analist: Niet bullish over Bitcoin tot koers $70.000 bereikt

De Bitcoin koers schoot deze week omhoog na de publicatie van de nieuwe inflatiedata in de Verenigde Staten. Dat zorgde uiteraard voor veel enthousiasme in de markt, maar volgens Mati Greenspan van Quantum Economics lopen we veel te hard van stapel op dit moment.

Hij claimt dat er “veel ruis” is dankzij analisten die commentaar geven op de markt.

Tot $70.000 is er niets aan de hand

Bitcoin moet volgens Greenspan boven het niveau van 70.000 dollar uitstijgen. Lukt dat niet, dan ziet hij eigenlijk nog geen redenen om heel enthousiast te worden van bepaalde koersstijgingen.

“Wat dat grafiek betreft is er een redelijk breed bereik tussen de 50.000 en 70.000 dollar ongeveer. Zaken die binnen dit bereik gebeuren zijn niet zo significant”, aldus Greenspan.

Bitcoin handelt nu aan de bovenkant van dat bereik, maar moet nog bijna 7 procent stijgen om het niveau van 70.000 dollar te bereiken. Dat lukt niet zomaar, want stijgingen van 7 procent zijn behoorlijk zeldzaam.

Daarvoor moet Bitcoin het echt op zijn heupen krijgen en in principe wijst met name de macro-economische data daar nog niet op.

Nieuwe all-time high voor Bitcoin?

“De huidige range vormt zeker een bullish continuatie-patroon. Een uitbraak zal Bitcoin naar een nieuwe all-time high brengen”, zo vertelt de pseudonieme handelaar Yoddha in een publicatie van 16 mei.

Die uitspraken deed Yoddha ongeveer twee maanden nadat Bitcoin zijn huidige all-time high van 73.797 dollar bereikte op 14 maart.

Nu lijkt Bitcoin een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon te vormen. Over het algemeen is dat een bullish patroon, wat kan wijzen op een hervatting van de bullmarkt voor de digitale munt.

Steph Is Crypto voorziet een Bitcoin koers van 75.200 dollar op basis van deze ontwikkeling. Dat zou krap een nieuwe all-time high opleveren voor de digitale munt.

Wat denk jij? Gaan we binnenkort weer vlammen en nieuwe koersrecords op de kaart zetten?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen