Trader voorspelt 100.000% rally voor Ripple’s XRP – is dit gek gedacht?

Cryptocurrency analist Bitlord heeft onlangs opgemerkt dat XRP tekenen vertoont om naar $224 te stijgen, een rally van 100.000%. Is dit inderdaad mogelijk?


Gaat XRP $224 bereiken?

Bitlord postte onlangs onderstaande grafiek. Hieruit lijkt hij op te maken dat Ripple’s XRP-token een rally gaat meemaken van honderdduizend procent.

   

Om één of andere reden ging deze sensationele tweet viraal in de cryptowereld. Hij kreeg honderden likes en veroorzaakte massale opwinding onder de supporters van de XRP-cryptocurrency.


Cijfers suggereren onwaarschijnlijkheid

Hoewel veel Ripple fans vertrouwen hebben in de voorspelling, lijkt het vanuit een strikt cijferperspectief volkomen irrationeel. Op dit moment heeft de cryptocurrency een circulating supply van 43,366,238,611 tokens, volgens gegevens van CoinMarketCap. Ook heeft het een liquid supply van ongeveer 28 miljard tokens hebben, volgens de gegevens van Messari’s OnChainFX-marktscreener.

Stel we nemen het laagste getal, de schatting van Messari. Zelfs dan zou een prijs van $224 dollar de cryptomunt een marktkapitalisatie van meer dan $6 biljoen dollar geven.

Hoewel dit niet geheel ondenkbaar is, is het op dit moment wel ver buiten het bereik van de op twee na grootste cryptocurrency. Sommigen zouden zelfs zeggen dat het onmogelijk is.

In zekere zin is het bruto binnenlands product (output) van de hele Verenigde Staten ongeveer gelijk aan $20 biljoen dollar. Dit zou betekenen dat XRP bij $224 gelijk zou zijn aan 30% van die waarde. Om het helemaal in perspectief te zetten: er is geen één bedrijf dat zoveel geld waard is.

Nog een paar voorbeelden: analisten schatten dat het aantal Amerikaanse dollars (base money) dat er bestaat ongeveer $3 biljoen bedraagt. En dat alle fiat-valuta’s (base money) op een waarde van bijna $20 biljoen moeten worden geschat. Het lijkt dus bijna onmogelijk voor XRP op naar de $224 dollar te stijgen.


Rally nog steeds mogelijk

Hoewel een rally tot $224 dollar momenteel onmogelijk is, zijn sommige analisten ervan overtuigd dat er op zijn minst een ‘magere’ prijsstijging van meer dan 100% kan worden voorspeld. Een koersstijging naar $224 dollar is alleen mogelijk als er sprake is van een heersende hyperinflatie of als XRP wordt aangenomen door bijvoorbeeld een centrale bank.

Verschillende analisten merkten al eerder op dat XRP op het punt staat om uit te breken. De prijsactie is vergelijkbaar met het bodempatroon in december 2015 en januari 2016. Daarna volgde een enorme piek.

Als de huidige trend zich zou doorzetten zoals in de vorige cyclus, kan XRP halverwege 2020 oplopen tot $0,473. Dat is een stijging van 140%. Dit betekent wel dat XRP het bereik van $0,14 – $0,17 moet behouden. Niet zo’n enorme prijsstijging als die van Bitlord dus, maar alsnog een flinke winst.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken