Litecoin

Traders verlaten Litecoin – investeerders hamsteren de munt juist

Gegevens laten zien dat crypto traders Litecoin hebben opgegeven. Echter, om de een of andere reden hamsteren langetermijninvesteerders de Litecoin juist.


Het handelsvolume van Litecoin zakt naar een dieptepunt van 2 jaar

Qua prijs heeft de Litecoin een behoorlijk moeilijk jaar achter de rug. De altcoin is de afgelopen twaalf maanden namelijk met 51% gedaald. Door het gebrek aan GitHub-activiteit en geplande protocol upgrades heeft Charlie Lee, mede-oprichter van Litecoin, toegegeven dat er in 2019 een historisch dieptepunt was in het aantal dat ontwikkelaars dat werkte aan de Litecoin Core.

Begin 2020 was niet anders. Charlie Lee vroeg zelfs om donaties om zo de ontwikkelingsfinanciering te stimuleren. Onzekerheden over de toekomst van Litecoin hebben geleid tot het feit dat beleggers hun interesse in het project verloren. Dit wordt weerspiegeld in de handels statistieken van de Litecoin. Het interessante is dat, hoewel de meeste handelaren het projectverlaten, sommigen juist stilletjes extra Litecoins hebben aangeschaft.


Litecoin volume neemt af

Het volume is de meest relevante indicator van de interesse van handelaren. Daarin heeft de Litecoin de afgelopen jaren jammerlijk gefaald.

Litecoin staat bij Nomic op een derde plaats als het gaat om transparante handelsvolume, met $80 miljoen per dag. Dit ligt 50% boven de Bitcoin Cash en EOS. Echter ligt dit cijfer 45% onder de voorgaande elf maanden, toen er gemiddeld $146 miljoen aan dagelijks volume was.

Afname handelsvolume LTC – Bron: Tradingview

Een opmerkelijke daling van de transactiekosten

Een ander opvallende statistiek is dat de gemiddelde kosten per transactie van de Litecoin zijn gedaald tot $0,011. Dit is het laagste niveau sinds oktober 2015. Hoewel hier veel redenen voor zouden kunnen zijn, wijzen de meeste analyses op een zwakke vraag naar LTC van de gebruikers.

Gemiddelde transactiekosten LTC – Bron: Coinmetrics

Hoewel de gemiddelde blokgrootte van de Bitcoin meestal groter is dan 1,2 megabytes, is Litecoin gemiddeld lager dan 0,2 megabytes. Ondanks het feit dat ze beide een vergelijkbare capaciteit hebben.

Laag gebruik vertaalt zich in kleine transactievergoedingen. Hierdoor neemt de interesse van LTC miners af. Hierdoor beland LTC in een neerwaartse spiraal, omdat gebruikers veel waarde hechten aan de kracht van het netwerk.


Toch hamsteren beleggers Litecoins

Met zoveel negatieve indicatoren zou je verwachten dat ook lange termijn investeerders langzaam hun munten zouden verkopen. Dit aangezien zowel de prijs als het netwerkgebruik al meer dan een jaar aan het dalen zijn.

Vreemd genoeg geldt het tegenovergestelde, aangezien 63,8% van het Litecoin aanbod de afgelopen 12 maanden ongeroerd is gebleven. Dit betekent dat er meer litecoins vast worden gehouden dan ooit tevoren.

Litecoin Hodl Wave-grafiek – Bron: Investificar

Volgens de bovenstaande Hodl Wave-grafiek neemt het percentage niet verplaatste LTC-tokens in een buitengewoon tempo toe. Waarom investeerders massaal Litecoins verzamelen is niet duidelijk, maar het is een positief teken in de duisternis. Als er een altseason begint zou dit kunnen zorgen voor een grote prijsstijging van de munt.