Litecoin Nieuws

Litecoin Nieuws

Transacties Litecoin (LTC) bijna op recordhoogte

Het aantal transacties dat wordt uitgevoerd via Litecoin (LTC) is in de afgelopen dagen flink hersteld. Inmiddels worden er dagelijks ruim 140.000 transacties verwerkt, nadat dit aantal in begin oktober was gedaald tot circa 100.000. Hiermee zit het aantal transacties weer bijna op een recordhoogte.

Litecoin-account aanmaken

Eerder deze week Tweette de Litecoin Foundation over de lancering van haar LTC Visa-betaalpas, mogelijk gemaakt door fintech-bedrijf Unbanked.

Om gebruik te gaan maken van de kaart, moeten potentiële klanten zich eerst registreren voor een Litecoin-account. Vervolgens wordt er een wallet-adres aan het account gekoppeld waar de Litecoin heen gestuurd kunnen worden. Deze kunnen vervolgens via de pas uitgegeven worden. Naar verluidt duurt dit eenvoudige proces minder dan 5 minuten, alhoewel wij dit niet hebben kunnen testen.

De Litecoin-kaart

Met de kaart kunnen gebruikers hun LTC uitgeven bij alle digitale handelaren die gebruik maken van Visa. Wereldwijd zijn dit ongeveer 50 miljoen handelaren.

In 2011 werd Litecoin gelanceerd met als doel om ‘het zilver voor het goud van Bitcoin’ te worden. Inmiddels zijn er nu wereldwijd ruim 3.110 bedrijven die LTC rechtstreeks accepteren als betaling. Vorig jaar lag dit aantal op circa 2.230. De acceptatie door de handelaar van de digitale valuta is momenteel iets minder dan de helft van die van Bitcoin.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten