Cardano Nieuws

Transactievolume Cardano stijgt met 205 procent

Het smart contract platform Cardano, dat bedacht is om Ethereum van zijn troon te stoten, is vanaf het begin van 2023 immens populair. Vooral whales hebben het project dit jaar in hun vizier en accumuleren rustig tokens van het project. Blijkbaar wachten zij op een gigantische koersexplosie voor de token of proberen ze op deze manier een hype te creëren.

Goede prestaties blockchain

Blockchain technologie maakt het mogelijk om tot in detail te analyseren hoe het ervoor staat met de gezondheid van een project. Bijvoorbeeld door de activiteit op de blockchain te monitoren. In het geval van Cardano is het transactievolume vanaf het begin van het jaar met 205 procent gestegen.

Dat lijkt vooral het gevolg van de koopacties van whales. Op dagelijkse basis gaan er meer dan 26 miljard Cardano tokens of ADA heen en weer op de blockchain.

Cardano introduceerde vrij recent Hydra, een schaalbaarheidsoplossing die als het ware zorgt voor een tweede laag op Cardano. Dit maakt dat deze transacties in principe niet op de blockchain terechtkomen, al verwacht men bij IntoTheBlock dat dit weinig impact zal hebben op de cijfers van de Cardano blockchain.

In ieder geval op dit moment verwachten ze daar dat de impact van deze upgrade voor Cardano op de korte termijn minimaal is. Op de lange termijn is het in theorie mogelijk dat hierdoor een groot deel van de activiteit naar de tweede laag verplaatst, wat voor Cardano helemaal niet slechts zou zijn. Dat komt immers de schaalbaarheid ten goede.

Whales kopen in

Verder weet IntoTheBlock te melden dat het vooral de whales zijn die op dit moment Cardano inkopen. Al zijn de meest actieve gebruikers in het netwerk mensen die handelen met bedragen van 10 tot 200 dollar. Dat zullen toch vooral de kleinere investeerders zijn en niet de whales.

Op het moment van schrijven staan 22,2 procent van alle adressen op de blockchain op een virtuele winst. Een kleine 4,5 procent draait break-even en 73,2 procent staat virtueel in het rood.

Met name eind april leek een groep whales even wakker te worden. Inmiddels is de activiteit op dat vlak weer redelijk gedaald of in ieder geval op een normaal niveau terechtgekomen.

Door de gigantische piek aan het eind van april is het 30-daagse gemiddelde echter gigantisch gestegen met 1.500 procent.

Cardano nieuws

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Deep Dive: De Dynamische Groei van Cardano
Input Output Global: ‘DeFi-ecosysteem Cardano ontwikkelt in rap tempo’
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen