Trezor Logo Smartphone
Blockchain

Trezor gaat eigen chips produceren voor hardware-wallets

Trezor, één van de fabrikanten van hardware-wallets, versnelt de productie van nieuwe wallets door zijn eigen siliciumchips voor de crypto-wallets te maken.

Optimalisatie voor productie van Trezor-wallets

Op 27 februari heeft Trezor officieel aangekondigd dat het bedrijf zal starten met de productie van zijn belangrijkste component, de chipverpakking, voor het vlaggenschipproduct Trezor Model T.

Met deze stap beoogt Trezor aanzienlijke optimalisatie in de productie van Trezor-wallets, waardoor de doorlooptijd in de leveringscyclus wordt verkort van twee jaar tot slechts enkele maanden. Door deze optimalisatie worden vertragingen bij het verzenden van afgewerkte producten geëlimineerd en worden consumenten beschermd tegen prijsschommelingen op basis van vraag en aanbod van componenten.

Trezor verklaarde dat de vraag naar Trezor-wallets na de ineenstorting van de FTX in november 2022 met minstens 300% is gestegen, omdat crypto-investeerders hun crypto-bezit van gecentraliseerde crypto-exchanges wilden verplaatsen. Met de nieuwe productiemethode kan Trezor aan de stijgende vraag voldoen en de consumenten tijdig voorzien van de gewenste producten.

Kwetsbaarheden in toeleveringsketen

Trezor was blootgesteld aan kwetsbaarheden in de toeleveringsketen door derden, vanwege verschillende factoren zoals geopolitieke onrust, tekort aan arbeidskrachten als gevolg van COVID-19, cryptomarkt-omstandigheden en andere gebeurtenissen, voordat het een producent van portemonnee-chips werd. Door het beheer van de voorraad van portemonnee-chips over te nemen, kan Trezor snel reageren op al deze factoren en te allen tijde aan de vraag voldoen. Financieel directeur Štěpán Uherik zei het volgende:

Door het proces uit te pakken, gebieden te identificeren waar wij de controle zouden kunnen nemen en op nieuwe manieren samen te werken met onze partner STMicroelectronics, zijn we erin geslaagd om de productie zo flexibel mogelijk te maken.

Het nieuwe bedrijfsmodel geeft Trezor ook meer ontwerpvrijheid voor toekomstige producten, zodat de aanbieder van hardware-wallets de apparaten vanaf de grond af kan opbouwen.

Oorspronkelijk kondigde Trezor zijn plannen aan om in samenwerking met Tropic Square in mei 2020 de controle over de productie van wallet-chips over te nemen. Hierbij werd een groot aantal redenen voor een dergelijke stap aangehaald, waaronder dure certificering van chipleveranciers door de overheid. Volgens Trezor sluit het staatscertificeringsbeleid “onafhankelijke bedrijven en open-source-initiatieven uit van gebruik in professionele gebieden.”

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken