Tron (TRX)
Altcoin, Regulatie, Tron

TRON wordt wettig betaalmiddel op Sint Maarten

Als je al wat langer in de crypto-industrie meeloopt, dan heb je ongetwijfeld weleens over TRON gehoord. Het is het project van Justin Sun, dat vooral tijdens de bullrun van 2017 een populaire munt was. Inmiddels hoor je relatief weinig meer over het project, behalve dat Sint Maarten nu blijkbaar nadenkt over TRON als wettig betaalmiddel.

Justin Sun laat van zich horen

Natuurlijk was Justin Sun er op Twitter als de kippen bij om hier iets over te roepen. “St. Maarten dat op het punt staat om TRON te adopteren als wettig betaalmiddel markeert een volgende mijlpaal in onze push naar de wereldwijde adoptie van blockchain technologie,” aldus de oprichter van het project. Het is opvallend dat de politieke leiding op St. Maarten continu lijkt te kiezen voor kleinere munten en Bitcoin links laat liggen.

Eerder maakte parlementslid Rolando Brison bekend dat hij de eerste politicus van het land zou worden die zijn volledig salaris laat uitbetalen in Bitcoin Cash. Je leest het goed, hij kiest voor Bitcoin Cash, een hard fork van Bitcoin. Waar Bitcoin Cash in eerste instantie nog een succesvol begin had, duurde het niet lang voordat het project flink terrein begon te verliezen op Bitcoin.

Momenteel staat Bitcoin Cash op een koers van 131 dollar en heeft het een market cap van 2,53 miljard dollar. Daarmee stelt het weinig tot niets voor in vergelijking met Bitcoin, dat momenteel een koers van ongeveer 23.000 dollar schrijft en daarmee een market cap van 443,95 miljard dollar heeft.

Niet de eerste

Overigens is St. Maarten niet het eerste land dat aankondigt dat het TRON wil omdopen tot wettig betaalmiddel. Eerder deden de zuiderburen van St. Maarten, Dominica, hetzelfde. Het idee is om TRON en alle op de blockchain van het project gebouwde tokens te adopteren als wettig betaalmiddel. Op die manier kunnen lokale bedrijven de munten gebruiken als betaalmiddel en met de technologie werken.

Het idee is om in eerste instantie TRON naar voren te schuiven, maar later ook andere blockchains te implementeren. Bij dit soort initiatieven krijg je altijd het idee dat de politiek wordt betaald door de projecten om deze keuzes te maken. Hoe kom je anders immers bij een TRON uit, dat het de afgelopen jaren niet heel goed gedaan heeft.

Altcoin nieuws

Premier van Montenegro investeerde in Terra
Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen