dollar crash
Stablecoin

Pas op! TrueUSD stablecoin verliest koppeling met Amerikaanse dollar

TrueUSD (TUSD) is op 15 januari ontkoppelt van de Amerikaanse dollar. Het schijnt dat tokenhouders van de stablecoin voor ongeveer 330 miljoen dollar aan TUSD op de markt dumpten, waardoor de munt zijn koppeling met de Amerikaanse dollar niet meer kon vasthouden.

Die honderden miljoenen dollars aan TUSD zijn volgens de geruchten verkocht voor Tether (USDT), dat op dit moment een vrij betrouwbare reputatie geniet.

TUSD in de verkoop op Binance

Wat precies de reden was voor de gigantische dump van TUSD is nog niet helemaal duidelijk. De dump van in totaal 339,2 miljoen dollar aan TrueUSD vond in ieder geval plaats op Binance.

Overigens werden er ook voor 296,8 miljoen dollar aan kooporders doorgevoerd. Waardoor de “totale uitstroom” van TUSD op Binance op slechts 42,3 miljoen dollar uitkwam. Als dat voldoende is om de koppeling met de Amerikaanse dollar te verliezen, dan is er IETS niet helemaal stabiel aan deze stablecoin.

Een mogelijke reden voor de dump van de stablecoin is dat er op 10 januari rapporten verschenen over de reserves van TrueUSD.

Zo zou het moeilijkheden hebben om continu aan te tonen dat het voldoende reserves in huis heeft om de munt te dekken.

Problemen met het systeem

Uit een rapport van Protos blijkt dat TUSD problemen zou hebben met de systemen, waardoor het geen dollarwaarde aan zijn onderpand kon verbinden.

Een pseudonieme gebruiker op Twitter genaamd Rho Rider publiceerde op 16 december over de ontwikkeling. Hij noemde het opmerkelijk dat niemand profiteerde van de arbitragemogelijkheid op TUSD.

Zo is het blijkbaar al weken mogelijk om TUSD te kopen voor 0,92 dollar op Poloniex, terwijl de koers op Binance rond het niveau van 0,99 dollar bleef hangen.

“De grote vraag is: waarom neemt niemand die bijna 10 procent aan arbitrage?”, aldus Rho Rider.

Het probleem? Volgens berichten in de Poloniex Telegram kunnen gebruikers hun TUSD niet van het beursplatform afhalen. Dat is natuurlijk een hele goede verklaring voor die koers van 0,92 dollar op Poloniex…

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Dreigt Tether zijn koppositie in de stablecoin-markt te verliezen aan USDC?
Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt