Trump
Ethereum

Trump bezit tot $500.000 Ethereum ondanks eerdere crypto-scepsis

Ondanks zijn verleden waarin Donald Trump niet positief was over crypto, blijkt uit een recentelijk vrijgegeven financieel openbaarmakingsdocument, ingediend bij een federaal ethisch bureau, dat de voormalige president tot $500.000 aan Ethereum bezit.

Analyse van Trump’s cryptobezit

Donald Trump bezit volgens een recent openbaargemaakt financieel document, ingediend bij het Office of Government Ethics, Ethereum ter waarde van wel een half miljoen dollar. In dit 82 pagina’s tellende verslag wordt een “cryptocurrency wallet (Ethereum)” vermeld met een waarde tussen de $250.000 en $500.000.

Deze wallet lijkt gekoppeld aan een serie NFT’s, gelanceerd als deel van Trumps campagne voor een terugkeer naar het Witte Huis in 2024. De NFT’s, afbeeldingen van Trump in rollen zoals superheld en astronaut, werden in december 2022 geïntroduceerd en gingen voor $99 per stuk over de toonbank.

De verkoop van deze tokens kende een stijging in de daaropvolgende maanden, zelfs na Trumps eerste juridische aanklacht door een staatsrechtbank in New York. De verkoop daalde echter nadat hij in april een tweede reeks lanceerde, wat de waarde van de eerste set deed instorten.

Kritische uitspraken en cryptobezit

Donald Trump, die in het verleden zijn scepsis over cryptocurrency’s heeft uitgesproken, bezit nu verrassend genoeg dus cryptmunten.

Tijdens zijn presidentschap heeft Trump slechts één keer publiekelijk zijn mening gedeeld over crypto. In een tweet uit juli 2019 uitte hij zijn twijfels over de waarde en betrouwbaarheid van Bitcoin en andere digitale valuta’s. Echter, Trumps toenmalige communicatiedirecteur, Anthony Scaramucci, heeft geïnsinueerd dat de president mogelijk niet zelf achter deze tweet zat, die later van het platform werd verwijderd.

Na het verlies van de herverkiezing in 2020 ging Trump verder met zijn kritiek op crypto’s. In een gesprek met Fox Business in juni 2021 beschreef hij Bitcoin als iets dat aandoet als een “oplichterij”. Hij verduidelijkte zijn voorkeur voor traditionele valuta, met name de Amerikaanse dollar, en gaf aan dat hij wilde dat de dollar zijn positie als wereldreservemunt behoudt.

Het is opvallend dat andere leden van de Republikeinse Partij een meer accepterende houding hebben ten opzichte van crypto’s. Sinds hun herovering van het Congres, zijn er diverse wetsvoorstellen geïntroduceerd gericht op de regulering van crypto’s, welke in de sector over het algemeen positief zijn ontvangen, al is er enige terughoudendheid.

Enkele prominente Republikeinen, zoals burgemeester Francis Suarez van Miami en ondernemer Vivek Ramaswamy, hebben zelfs hun uitgesproken steun voor cryptocurrency’s kenbaar gemaakt. Toch blijft Trump, ondanks de pro-crypto standpunten van deze figuren, de voorkeurskandidaat in vele opiniepeilingen.

Aan de kant van de Democraten is Robert F. Kennedy Jr., hoewel hij niet als een sterke kandidaat wordt gezien, positief over crypto’s en heeft onthuld dat zowel hij als zijn familie in Bitcoin hebben geïnvesteerd.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten