Bitcoin

Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump blijft zijn pro-crypto positie versterken. Afgelopen vrijdag deed hij dit opnieuw, dit keer tijdens een speciale toespraak in West Palm Beach, Florida.

Crypto wordt steeds meer een belangrijk wapen voor Trump in zijn strijd tegen de huidige president Joe Biden. De verkiezingen in november beloven spannend te worden, en het lijkt erop dat crypto een belangrijke troef zal zijn voor Trump om de overwinning binnen te halen.

Trump gebruikt crypto als wapen

In zijn toespraak op vrijdag uitte Trump kritiek op het huidige crypto-beleid van Joe Biden en besprak hij de toekomst van de Amerikaanse crypto-sector.

“Ik zal Joe Biden’s strijd tegen crypto beëindigen en ervoor zorgen dat de toekomst van crypto en Bitcoin in Amerika wordt veiliggesteld. We houden het hier, en een groot deel ervan zal hier in Florida gebeuren,” zei Trump.

Trump hoopt Florida als president te transformeren tot een crypto-hub. Volgens recente data is dit geen gek idee; Florida werd vanwege gunstige belastingregels en crypto-vriendelijke wetten recent uitgeroepen tot de meest crypto-vriendelijke staat van Amerika.

De nieuwe steun voor crypto vanuit het Trump-kamp komt slechts enkele dagen nadat hij zijn steun uitsprak voor de Bitcoin-miningsector. Vorige week sprak hij ook de wens uit om alle resterende Bitcoin in de Verenigde Staten te minen.

Voegt hij de daad bij het woord?

Zoals gezegd gebruikt Trump duidelijk crypto als wapen tegen Joe Biden. Het is een van de zwakke plekken van de huidig president. De afgelopen vier jaar is het crypto beleid van Biden gerust een wanbeleid te noemen. Als het Trump lukt om twijfelende crypto bezitter over te halen om op hem te stemmen, zou dit wellicht het verschil kunnen maken tussen het winnen en verliezen van de verkiezingen. 

Gekke Joe Biden, de slechtste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten, wil dat crypto een langzame en pijnlijke dood sterft. Dat zal nooit gebeuren met mij.

Aldus Trump in een social media post die zijn crypto positie mooi samenvat op 25 mei. Trump begint langzamerhand de hoop voor de Amerikaanse crypto sector te worden. De tijd zal leren of hij, mocht hij Joe Biden verslaan, de daad bij het woord zal voegen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen