amerika
Regulatie

Trump kan belastingvrije investeringen in Bitcoin mogelijk maken

Een hoge functionaris van president Donald Trump suggereerde dat belastingvrije investeringen mogelijk worden. Dit komt door een nieuw stimuleringspakket. De voorgestelde belastingbesparingen zouden ogenschijnlijk een koopboost kunnen zijn voor de aandelenmarkt. Ook andere investeringen, zoals de Bitcoin kunnen hier voordeel uit halen.


Belastingvrij financieren

Het voorstel zou, volgens Larry Kudlow, directeur van de Nationale Economische Raad, een algemene spaarrekening kunnen worden aangelegd. Dit omvat pensionering, gezondheidszorg en onderwijsbesparingen, allemaal op één rekening.

Belastingbetalers zouden de rekening belastingvrij kunnen financieren. Ook zouden ze de mogelijkheid hebben om die fondsen naar eigen inzicht te beleggen. Bovendien wordt er geen belasting op de winst in rekening gebracht.

Voor een huishouden dat samen $200.000 per jaar verdient, kan tot $16.000 worden bijgedragen zonder fiscale gevolgen. Het geld kan vervolgens door de eigenaar worden belegd.

Er worden veel vragen gesteld over belastingverplichting met betrekking tot Bitcoins. Een dergelijke investeringsstructuur zou echter een volledig belastingvrije omgeving bieden. Dit zou interessant zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn om in crypto’s te beleggen.


Eerst goedkeuring ondergaan

Hoewel het voorstel waarschijnlijk met gejuich zal worden zal worden ontvangen door investeerders, is het nog slechts een voorstel. Alle belastingverlagingen of -veranderingen moeten worden goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. En het wordt een zware opdracht voor de regering van Trump.

Belastingverlagingen en economisch beleid worden vaak voorgesteld tijdens verkiezingsjaren en worden vaak direct afgeslagen door de tegenpartij. Trump’s suggestie van een ‘tax shelter’ voor investeringen zou hetzelfde lot kunnen ondergaan.

Of het nu wordt goedgekeurd of niet, de hoeveelheid investeringen tijdens de periode van Trump is aanzienlijk toegenomen. Een recordaantal van 55% van de huishoudens heeft vanaf 2019 in de aandelenmarkt belegd.