Trump zal Bitcoin ‘verbannen’ wanneer de prijs $100.000 bereikt

Bitcoin zou verboden kunnen worden in de Verenigde Staten als de prijs $100.000 bereikt, zo waarschuwde een bekende crypto analist.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Tom Lee: ‘De Amerikaanse overheid kan alles verbieden’

Op 11 september was er een Twitter-debat over het onverwachte verbod van Washington op e-sigaretten met smaak. Hierin uitte Tom Lee zijn bezorgdheid over de macht van wetgevers om hele markten in één nacht uit te roeien.

Lee, een analist die regelmatig commentaar geeft over de Bitcoin, vertelt dat Donald Trump een tijdje geleden ook al zeer negatieve uitspraken deed over cryptocurrencies en Bitcoins.

Het verbieden van andere controversiële fenomenen zoals cryptocurrencies zou zomaar met net zoveel gemak kunnen gaan als de e-sigaretten, volgens Lee.

Dit is niet gerelateerd, maar het laat zien dat het Witte Huis een ‘executive order’ kan uitvaardigen. Hiermee kun je alles verbieden. Het zou zelfs de Bitcoin kunnen verbieden,” schreef hij.

“Ik verwacht het niet. Maar met het huidige Witte Huis is ‘niets onmogelijk’.”


Overeenkomst over $100k Bitcoin verbod

Hoe waarschijnlijk zo’n verbod is volgens Lee? De analist vertelt dat de mogelijkheid van zo’n bod direct afhankelijk is van de Bitcoin prijs.

Trump tweette zijn afkeer voor cryptocurrency toen Bitcoin $10.500 waard was. Als het tien keer zo veel waard wordt, zou de Trump-regering nog eerder geneigd zijn het te verbieden.

Een Twitteraar voorspelde een BTC verbod als de prijs boven de $100.000 dollar ligt. Tom Lee reageerde hier op met een kort maar krachtig antwoord: “Mee eens.”

Het concept van een staat die de zogenaamd ‘onhoudbare’ Bitcoin verbiedt, wekt veel woede op. Echter, er is weinig bewijs naar voren gekomen hoe regeringen zo’n verbod zouden kunnen toepassen.

Zo kunnen we zien dat de regering in India het ook niet voor elkaar krijgt om de Bitcoin te verbieden. Autoriteiten hebben herhaaldelijk gewezen op de criminalisering van cryptocurrency en vertellen dat de digitale munten niet zijn goedgekeurd. Toch lukt het niet om het te verbieden.

Ondanks dat volgens vele de Indiase overheid de munten helemaal niet kan verbieden, roept het veel woede op in de crypto community. Tim Draper, de miljardair-investeerder en supporter van Bitcoin en Blockchain-project Tezos, noemde de Indiase overheid zelfs corrupt.

“Ze zeggen in feite: ‘we zullen geen vooruitgang tolereren.’ De regering zal India 40 jaar terug in de tijd zetten,” zei hij in juli.

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken