britse pond
Stablecoin

TUSD stablecoin volume schiet voorbij $1 miljard na promotie Binance

De handel in TrueUSD (TUSD) is de afgelopen week geëxplodeerd, zo blijkt uit data van CoinGecko. Dat lijkt allemaal het gevolg te zijn van de steun van Binance voor de stablecoin, want het maakt het onder andere mogelijk om de munt zonder handelskosten om te wisselen in Bitcoin en andersom.

1 miljard dollar

Zowel op donderdag als op vrijdag scoorde TUSD een handelsvolume van 1 miljard dollar. Dat is zeldzaam, omdat het daarvoor vaak op ongeveer 100 miljoen dollar zat of zelfs daaronder. Het BTC-TUSD handelspaar op Binance scoorde in de afgelopen 24 uur een volume van 713 miljoen dollar.

De populariteit van TUSD op Binance is het gevolg van de keuze van het beursplatform om de stablecoin naar voren te schuiven. Dat heeft alles te maken met de problemen voor de Binance USD (BUSD), die van de Amerikaanse autoriteiten niet meer bijgemaakt mag worden.

In eerste instantie lag de focus van de promotie van Binance volledig op de eigen BUSD-stablecoin. TUSD werd om die reden zelfs van het platform afgeschopt. Nu is de munt dus weer helemaal terug en breekt het records qua handelsvolume.

Begin maart

Vrijwel meteen nadat Paxos te horen kreeg dat het geen nieuwe BUSD meer mocht introduceren, besloot Binance om TUSD weer op zijn platform toe te laten. Vanaf 22 maart is het begonnen met de promotie door de gratis handel tussen Bitcoin en TUSD in de spotlights te zetten.

Deze week is dat uitgebreid naar Solana (SOL), Optimism (OP), Polygon (MATIC) en XRP. In een email aan CoinDesk liet Clara Medalie van Kaiko weten dat Binance hiermee mogelijk een troonopvolger heeft gevonden voor de Binance USD.

De snelle groei en opkomst van TUSD betekent dat de stablecoin markt behoorlijk op de schop gaat. Samen met Tether lijkt TUSD de grote winnaar van de stablecoin-markt op dit moment. De market cap van het project is in ieder geval flink toegenomen naar 2 miljard dollar, terwijl het begin januari nog op minder dan 800 miljoen dollar stond.

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden