Nieuws, Trending

Twee bedrijven in Ohio hebben cryptocurrency gebruikt voor betalen belastingIn de Amerikaanse staat Ohio hebben twee bedrijven gebruik gemaakt van cryptocurrency om hun belasting te betalen. Het is sinds begin 2018 mogelijk om in Ohio gebruik te maken van deze regeling.


Geen bedrag vrijgegeven

Volgens de staat zijn dit de eerste twee bedrijven die gebruik maken van deze regeling voor het betalen van de belasting. Om welk bedrag het precies gaat, heeft de staat niet vrijgegeven.


Schuld verekenen

Toch blijft Ohio erbij dat alleen de Amerikaanse Dollar ($) geaccepteerd wordt. Zo zal de staat nooit Euro’s of Won gaan accepteren. Het platform wat ze hebben opgezet waar cryptocurrency gebruikt kan worden om belasting mee te betalen werkt eigenlijk via hetzelfde principe. Zo zet het platform de cryptocurrency om in Amerikaanse Dollar, waardoor de betaler in feite hun schuld in de vorm van belasting bij de staat verrekend.
De staat is momenteel aan het zoeken naar mogelijkheden om het programma nog verder uit te breiden.Actief op zoek naar blockchain- en crypto-ondernemingen

De staat Ohio ziet veel potentie in de blockchain en eventueel ook in cryptocurrency. Om deze reden is de staat actief op zoek naar blockchain- en cryptocurrency-ondernemingen, wat ook één van de argumenten was om deze regeling te treffen.