Nieuws

Twee-derde van millennial-traders vertrouwd crypto-markt meer dan aandelen-markt



Twee-derde deel van de millenials die investeren hebben meer vertrouwen in de cryptocurrency-markt dan in de traditionele aandelenmarkt.


Crypto-onderzoek

Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat is gehouden door het handelsplatform eToro. Uit dit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle
millenials die online handelen en woonachtig zijn in de Verenigde Staten (VS), meer vertrouwen hebben in cryptocurrency-exchanges dan in aandelenbeurzen. Het gaat zelfs zo ver dat twee derde van alle
millenials die in crypto handelen meer vertrouwen hebben in cryptocurrency dan in traditionele aandelen.


Gebrek aan vertrouwen

Volgens de algemene directeur van het bedrijf is deze ontwikkeling deels te danken aan het gebrek aan vertrouwen van millenials in de overheid en het huidige financiële systeem.

Een andere reden dat cryptocurrency zo populair is onder millenials is de extreem lage rente op spaarrekeningen. Doordat de rente nu praktisch gezien op 0% staat, kiezen veel personen ervoor om hun geld ergens anders in de beleggen. Cryptocurrency is één van deze beleggingsopties.



Regulering goed voor adoptie van cryptocurrency

Een ander inzicht dat dit onderzoek heeft gegeven is dat millenials die investeren sneller bereid zullen zijn om hun spaargeld in cryptocurrency om te zetten als die gereguleerd zou zijn. Momenteel is dat in de meeste landen namelijk nog niet het geval. Opvallend is dat 93% van de respondenten heeft aangegeven dat ze meer geld in cryptocurrency willen investeren als dit wordt aangeboden door tradidionele financiële instellingen.


Adoptie van cryptocurrency krijgt boost

De adoptie van cryptocurrency krijgt in het algemeen een boost. Dit komt doordat steeds meer bedrijven het nut van de nieuwe technologie inzien. Zo ondersteund het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Samsung Galaxy S10, het veilig opslaan van cryptocurrency privésleutels. Hiermee volgt het bedrijven als HTC en Sirin Labs.