Blockchain Nieuws

Twitch verbiedt gokstreams zonder vergunning en sites voor crypto-weddenschappen

Het populaire streamingplatform Twitch gaat meer doen tegen gokstreams en sites voor crypto gerelateerde weddenschappen die niet voldoen aan de herziene gedragsregels. Hieronder vallen onder andere Duelbits.com, Stake.com, Rollbit.com en Roobet.com.

Nieuwe regels

De nieuwe regels verbieden het streamen van goksites met slots, roulette of dobbelstenen en treden in werking vanaf aanstaande 18 oktober. De regels werden op het Twitter-kanaal van Twitch bekend gemaakt.

Het is niet zo lang geleden dat een gebruiker op hun platform met de naam ‘ItsSliker’ zijn mede-streamers had opgelicht. Na jaren van oplichting van streamers, bekende de verslaafde onlangs dat terwijl hij tegen andere streamers zei dat hij geld moest ‘lenen’ om essentiële rekeningen te betalen of bankproblemen had, hij in werkelijkheid geld op goksites gooide.

Hierdoor wist ‘ItsSliker’ naar verluidt $300.000 te ‘lenen’. Dit bedrag is echter nooit terugbetaald. Eén persoon had zelfs $27.000 via een lening aan Sliker gegeven, maar ziet dit nu nooit meer terug.

Een ander slachtoffer, genaamd Coffeezilla, heeft gezegd van Slicker duidelijk een verslaving heeft, maar nu ook een professionele oplichter blijkt te zijn. Mede dankzij zijn spraakmakende lijst met slachtoffers heeft de zaak van Sliker nu veel aandacht gekregen. Het is ook de katalysator geweest voor een bredere discussie over gokken in de Twitch-gemeenschap, maar bij het targeten van crypto-wedsites lijkt het platform niet goed te werken.

Verslavingsprobleem van Sliker

Volgens Sliker zelf begon zijn verslavingsprobleem met wedden op Counter-Strike: Global Offensive (CSGO)-wedstrijden, en daarna met sportweddenschappen.

De vraag is dan ook waarom crypto goksites als Stake.com, Rollbit.com, Duelbits.com en Roobet.com de zondebok zijn geworden. Zoals een gebruiker op Twitter zei: “Ik begrijp niet waarom mensen schreeuwen om gokken op stream te verbieden toen Sliker toegaf dat het begon met CSGO.”

Trainwreck, een populaire streamer op Twitch met 500.000 Twitter-volgers, deelde soortgelijke opvattingen en zei het volgende: “de mensen die SLOTS, [Blackjack] & ROULETTE tot zondebok maken en het individu niet de schuld geven, zijn het echte probleem.”

Het lijkt erop dat voor crypto-goksites de perceptie van schuld veel belangrijker is dan enige echte verantwoordelijkheid. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van Twitch zal gaan zijn.

Blockchain nieuws

Russische militaire groepen halen $400.000 op in crypto Russische militaire groepen halen $400.000 op in crypto
Game gigant Sega gaat eerste blockchain-game lanceren Game gigant Sega gaat eerste blockchain-game lanceren
Rusland gaat waarschijnlijk nooit Bitcoin gebruiken voor transacties Rusland gaat waarschijnlijk nooit Bitcoin gebruiken voor transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten