Hack Nieuws

Twitter-account van CoinDCX gehackt om nep XRP-ads te promoten

De in India gevestigde cryptocurrency exchange genaamd CoinDCX is slachtoffer geworden van een hack. Hun Twitter-account werd met succes gehackt, waarna het account ingezet werd om neppe XRP advertenties te promoten. Hiermee werd geprobeerd om de volgers van de exchange op te lichten.

Controle over account herstellen

De hack is inmiddels ook bevestigt door het team van CoinDCX. Hun klantenservice markeerde de aanval en waarschuwde al hun gebruikers om niet op links of berichten van het Twitter-account te klikken. Het team is hard aan het werk om de controle over het account te herstellen. Binnenkort komen ze met meer info over deze hack.

Om niet direct door de mand te vallen, hebben de hackers in eerste instantie berichten geretweet van de CEO van Ripple Labs, Brad Garlinghouse. Ook zou het de legitimiteit van de scam verhogen. In de tussentijd werden echter ook kwaadaardige scam-links geplaatst.

Alhoewel de hack nog volop onderzocht wordt, kunnen gebruikers die wel op de scam-links geklikt hebben wellicht het risico lopen om hun digitale activa te verliezen. Als het probleem niet snel opgelost wordt, dan kunnen de verliezen potentieel erg ernstig worden. Het officiële Twitter-account heeft momenteel ruim 230.000 volgers en bereikt hierdoor veel potentiële slachtoffers.

Niet de eerste hack

Het is zeker niet het eerste crypto-bedrijf dat op deze manier aangevallen wordt. Onlangs gebeurde een vergelijkbaar iets bij één van de Big Four-accountantskantoren. Hun Twitter-account werd destijds overspoeld met links naar neppe XRP-weggeefacties.

Ook is het YouTube-account van de regering van Zuid-Korea onlangs geplaagd door een scam-weggeefactie van Elon Musk. Het account werd gecompromitteerd en omgedoopt tot SpaceX Invest omdat het nepvideo’s plaatste van Musk die over crypto sprak.

Eerder vandaag werd nog bekend dat het crypto-handelsbedrijf Wintermute gehackt werd. Hierbij wisten de hackers maar liefst $160 miljoen te stelen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Het geeft helaas wel aan dat crypto gerelateerde hacks steeds populairder worden. Dergelijke aanvallen komen steeds vaker voor. CoinDCX zal hiermee niet het laatste bedrijf zijn wat onder vuur komt te liggen van cyberaanvallen.

Hack nieuws

Hacker van DEX-aggregator Transit Swap geeft 70% van gestolen fondsen terug Hacker van DEX-aggregator Transit Swap geeft 70% van gestolen fondsen terug
Ethereum-arbitragehandelbot verdient $1 miljoen, uur later alles naar hacker Ethereum-arbitragehandelbot verdient $1 miljoen, uur later alles naar hacker
MacOS-gebruikers slachtoffer van Lazarus-hackers MacOS-gebruikers slachtoffer van Lazarus-hackers
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten