Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Twitter deelt een voorproefje van zijn Ethereum NFT-verificatie

Er komt Twitter-verificatie voor NFT’s. Een ontwikkelaar van het bedrijf deelde vandaag een eerste, experimentele indruk van de functie.


Ontwikkelaar tweet demo van de verificatie

Mada Aflak, software-engineer van Twitter Spaces, toonde een korte demo. Hierin klikte een persoon op zijn avatar en selecteert een NFT uit zijn crypto-wallet. Nadat ze hun NFT’s hebben gedownload van OpenSea, een populaire NFT-marktplaats, kunnen ze de NFT in hun avatar plaatsen. Hier komt dan het gebruikelijke blauwe vinkje bij om aan te geven dat ze de echte eigenaar van de afbeelding zijn. 

Aflak benadrukte dat dit slechts een experiment is met een mockup – niets definitiefs. Ook vroeg ze gebruikers om suggesties en feedback. 

NFT’s zijn de laatste tijd verwant aan sociale valuta geworden, aangezien toegewijden van Ethereum en andere smart contract-blockchains onlangs zijn begonnen met het plaatsen van hun digitale bezittingen als profielfoto’s. Maar de aard van NFT’s, waarvan er vele JPEG’s zijn, betekent dat iedereen de NFT van iemand anders kan kopiëren en plakken in zijn eigen profielafbeelding. 

De NFT-functie van Twitter zou dat moeten oplossen, maar niet iedereen denkt dat dit het geval zal zijn. Bitcoin maximalist grublés van blockchain-technologiebedrijf Blockstream schreef:

“Twitter’s NFT-authenticatie lijkt ongelooflijk gemakkelijk te omzeilen, en zal gewoon overgaan in een stapel geschillen die uiteindelijk zullen worden opgelost door een Twitter-persoon in een hokje ergens, wat de meme ‘centralisatie, maar met extra stappen’ bewijst die we hebben leren kennen van ETH.”


Dorsey keurt Ethereum af

Het is natuurlijk moeilijk om die conclusie te trekken op basis van slechts een mockup-video. Toch is het nog steeds onduidelijk hoe toegewijd het door Jack Dorsey geleide technologiebedrijf is om tools te maken voor Ethereum-gebruikers, waar het grootste deel van de NFT’s vandaan komt. Dorsey, voorstander van Bitcoin, is welbekend afkerig van Ethereum. Hij zei in juni dat hij er niet in zou investeren. In een persconferentie vorige week die de functie aankondigde, deed executive Esther Crawford haar uiterste best om Ethereum niet te vermelden. Crawford zei:

“Door mensen toe te staan ​​hun Bitcoin-wallet te verbinden, kunnen ze hun NFT-eigendom volgen en laten zien op Twitter”.

 Desalniettemin toonde de online demo van Aflak een blik op de prominente Ethereum-wallet MetaMask.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten