Nieuws

Nieuws

Twitter labelt Trump Tweet als misleidend

Terwijl ze in de Amerika de stemmen aan het tellen zijn, waarschuwt Twitter voor misleidende informatie in een van de tweets van president Trump.


Een misleidende tweet

Twitter fact-checkte gisteravond laat één van de tweets van president Trump. In de tweet suggereerde Trump dat sommige stemmen bij de verkiezingen mogelijk niet worden meegeteld.

Twitter weerhield gebruikers ervan om op de tweet te reageren en waarschuwde gebruikers dat de inhoud misleidend kan zijn. Hoewel de social-mediasite al verschillende keren eerder heeft gedaan, heeft het kritiek opgeleverd.

“We staan ver voor, maar ze proberen de verkiezingen te STELEN. We zullen ze het nooit laten doen. Er kunnen geen stemmen worden uitgebracht nadat de peilingen zijn gesloten, ”


Onenigheid binnen Amerika

Dit beleid heeft voor onenigheid gezorgd in heel Amerika. Sommigen zijn van mening dat de acties van Twitter nodig zijn om de verspreiding van verkeerde informatie een halt toe te roepen. Daarentegen zeggen anderen dat Twitter zich bemoeit met de verkiezingen.

“De Motieven zijn simpel. BigTech en de reguliere media willen geen tweede Trump-termijn. Het Amerikaanse volk is zich bewust van de eenzijdige agenda van BigTech / Media. ”

Zo vertelde Jared Tate, oprichter van DigiByte. Tate voegde het volgende toe over Twitter-CEO Jack Dorsey.

“Jack zal tegen vrijdag de volledige woede van het Amerikaanse volk en de Amerikaanse regering onder ogen zien.”

Anderen in de crypto gemeenschap waren ook kritisch over de beslissing van Twitter om te beperken hoe gebruikers kunnen reageren op de tweet van Trump.

“Waanzinnig dat een president het heeft over hoe stemmen niet moeten worden geteld. Ook verdomd krankzinnig dat Twitter de mogelijkheid om deze tweet opnieuw te delen beperkt ”. Zo zei David Hoffman, oprichter van Bankless.


Ook mensen die standpunt Twitter begrijpen

Er zijn daarentegen mensen in de crypto industrie die het standpunt van Twitter begrijpen. Matthew Graham, CEO van Sino Global Capital zei het volgende:

“Naar mijn mening is een sterk geloof in vrijheid van meningsuiting consistent met de overtuiging dat een bedrijf niet verplicht is om een platform op te stellen die uitspraken aanmoedigt. Het eerste Amendement verplicht een bedrijf of persoon niet om iedereen een megafoon te leveren van elke grootte, vorm of type. “

Tijdens een verkiezing die even belangrijk is als die waar Amerika vandaag voor staat, wordt dit perspectief nog belangrijker. Graham zei:

“Ik zou eraan willen toevoegen dat het tijdens een zwaar betwiste verkiezing vooral belangrijk is om niet toe te staan dat valse of misleidende informatie ongecontroleerd wordt verspreid.”

De onenigheid gaat over een bredere kwestie, namelijk de rol van sociale media bij het bestrijden van nepnieuws en het faciliteren van politieke discussies online.


Nep-nieuws en vrijheid van meningsuiting

Met name sinds de Amerikaanse verkiezingen van 2016 zijn er vragen gesteld over de juiste rol van het sociale mediaplatform in het publieke debat. Voor de Republikeinse senator Ted Cruz gaat Twitter veel te ver.

“Dhr. Dorsey, wie heeft jou in vredesnaam gekozen en jou de leiding gegeven over wat de media mogen melden en wat het Amerikaanse volk mag horen?

In de VS heeft geen enkele gekozen functionaris de macht om te controleren wat de media mogen melden. Daarnaast kan het ook niet bepalen wat het Amerikaanse volk van de media mag horen.

Temidden van de argumenten heeft Twitter gezegd dat elke poging om de integriteit van Twitter te ondermijnen in strijd is met de fundamentele rechten en de basisprincipes van vrijheid van meningsuiting.

Twitter suggereert dat de inhoud betwist en misleidend zou kunnen zijn voor de verkiezing. Echter heeft het deze waarschuwing op de tweet geplaatst op basis van zijn beleid inzake burgerlijke integriteit.


Twitter’s burgerlijke integriteitsbeleid

Het beleid van Twitter inzake burgerlijke integriteit is de basis van de benadering van het socialemediabedrijf ten aanzien van het modereren van inhoud tijdens verkiezingen.

Volgens de website van Twitter verbiedt dit beleid het plaatsen of delen van inhoud die deelname kan onderdrukken. Daarnaast verbiedt het misleidende berichten over wanneer, waar of hoe ze kunnen deelnemen aan een burgerproces.”

In het bijzonder behandelt het beleid vier gebieden van verkeerde informatie. Mensen misleiden over deelname aan verkiezingen of andere burgerprocessen. Anderen onderdrukken en intimideren. Dan heb je nog misleidende informatie over uitkomsten aanbieden en accounts creëren die valse of misleidende politieke overtuiging aantonen.

Voor alle duidelijkheid, niet alle valse of onware politieke informatie wordt in dit beleid vastgelegd. Aangezien niet alle valse informatie een poging doet om anderen te manipuleren of te misleiden.

De verklaringen die niet zijn opgenomen in het beleid van Twitter inzake burgerlijke integriteit zijn: onjuiste verklaringen; organische inhoud die polariserend, bevooroordeeld of hyperpartisan is; bespreking van openbare opiniepeilingen; stemmen en deelname van het publiek voor wedstrijden; en een schuilnaam gebruiken om politiek te bespreken.

Het beleid is duidelijk, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is wanneer Twitter wel en niet actie onderneemt met betrekking tot inhoud. Wat niet duidelijk is, is of Twitter überhaupt in de content moderation business zou moeten zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten