Bitcoin

Twitter overweegt Bitcoin toe te voegen aan zijn balans

De CFO van Twitter, genaamd Ned Segal heeft gezegd dat de social media-gigant overweegt om Bitcoin aan zijn balans toe te voegen. 


“We willen er goed over nadenken”

In een interview met CNBC zei Segal dat als Twitter-medewerkers en verkopers vragen om in Bitcoin te worden betaald, het bedrijf kan overwegen om in Bitcoin te investeren en toe te voegen aan zijn balans. 

“We hebben hard nagedacht over hoe we werknemers zouden kunnen betalen als ze zouden vragen om in Bitcoin te worden betaald, hoe we een verkoper zouden kunnen betalen als ze zouden vragen om in Bitcoin te worden betaald en of we Bitcoin op onze balans nodig hebben, mocht dat gebeuren,” zei Segal. “Het is iets dat we blijven bestuderen en bekijken. We willen er in de loop van de tijd goed over nadenken, maar we hebben nog geen wijzigingen aangebracht.” 


Steeds meer grote bedrijven investeren in Bitcoin

Twitter’s zusterbedrijf Square is al wel Bitcoin-investeerder. Afgelopen oktober kondigde het betalingsbedrijf aan dat het voor $50 miljoen aan Bitcoin had gekocht.

Square werd destijds het tweede in Amerika gevestigde beursgenoteerde bedrijf dat in Bitcoin investeerde, na MicroStrategy. Eerder deze week trad Tesla van Elon Musk toe tot de lijst van bedrijven die Bitcoin kopen als onderdeel van het corporate treasury-beheer. De autofabrikant kocht in januari voor $1,5 miljard aan Bitcoin. 

De prijs van Bitcoin is de afgelopen maanden sterk gestegen. Het wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $45.000.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’