Twitter sign and logo on facade of global headquarters building at 1355 Market Street
Blockchain, Dogecoin

Twitter voegt koersgrafieken toe voor Bitcoin en Ethereum

Als je op Twitter zoekt op “$Bitcoin”, “Bitcoin price” en “BTC price” dan krijg je vanaf nu een koersgrafiek van Bitcoin te zien. Dezelfde zoekopdrachten werken ook voor Ethereum. Het is een volgende stap van Twitter, dat duidelijk laat zien dat het een toekomst ziet voor crypto.

Nog geen Dogecoin?

We hebben het even geprobeerd, maar de bovengenoemde zoekopdrachten werken niet voor Dogecoin. Als je de Doge-grafiek wil zien, dan moet je “dogeusd” intikken. Het lijkt er dan ook op dat de focus momenteel op Bitcoin en Ethereum ligt, wat een opvallende keuze is van Elon Musk. De Dogecoin-gemeenschap had immers gehoopt dat de memecoin vrijwel overal voorrang zou krijgen.

Dat is duidelijk niet het geval, want Twitter kiest hier in ieder geval eerst voor Bitcoin en Ethereum. Op voorhand leek de kans al klein dat Musk volledig op Dogecoin zou inzetten. Als hij er een serieus platform van wil maken, dan is het immers beter om te kiezen voor de grootste en meest populaire munten. Dat zijn op dit moment natuurlijk Bitcoin en in iets mindere mate Ethereum.

Wat dat betreft lijkt dit het eerste duidelijke teken dat de Dogecoin-gemeenschap niet op teveel moet hopen van Musk. Je kunt van hem ook niet verwachten dat hij 44 miljard dollar investeert en vervolgens de reputatie van Twitter aan Dogecoin koppelt. Dat is ook voor hem een te groot risico.

De intenties zijn duidelijk

Het is in ieder geval duidelijk dat Twitter door wil als financieel platform. Dat sluit in ieder geval aan bij de oorspronkelijke visie van Musk voor PayPal, zijn eerste succesvolle bedrijf. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Twitter een applicatie wordt waarin je alles kunt regelen. Als je erover nadenkt, dan zitten zij in ieder geval in de ultieme positie om een financieel platform te bouwen.

Wereldwijd hebben ze al miljoenen gebruikers, waardoor de stap naar het worden van een bank relatief klein is. Ze hebben in ieder geval alles om de concurrentie met grote banken aan te gaan. Zelfs het versturen van geld zou relatief eenvoudig geïmplementeerd kunnen worden. De communicatiekanalen bestaan al tussen de gebruikers, nu moet er nog geld doorheen kunnen.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren