Uber gaat Facebook cryptocurrency ondersteunen

Uber heeft onthuld dat het de cryptocurrency van Facebook gaat ondersteunen. Uber is niet de enige grote tech-organisatie; ook Visa, Mastercard en PayPal hebben hun steun gegeven aan het blockchain-gebaseerde betalingsnetwerk van Facebook.


Grenzeloze Valuta

De token van Facebook is ontworpen als een grenzeloze valuta. Gebruikers kunnen naar verluidt, wanneer de token officieel uit is, zonder transactiekosten wereldwijd geld naar elkaar overmaken.

Hiernaast is Facebook van plan om de controle over de cryptomunt af te staan aan externe partijen. Op deze manier zorgt het social media platform ervoor dat de digitale munt niet volledig gecentraliseerd zal zijn.


Grote namen doen mee

Er doen grote namen mee aan het cryptocurrency-project van Facebook, die ieder geld inleggen om deel te nemen. Zo leggen Visa, Mastercard, PayPal en Uber alle vier $10 miljoen in. Hiernaast doen ook Booking.com en betalingsverwerker Stripe mee een het project van Facebook. Het is onduidelijk hoeveel deze bedrijven hebben ingelegd.


100 knooppunten

Naar verluidt is Facebook bezig om een netwerk met ten minste 100 knooppunten te lanceren. Hier wil het bedrijf $1 miljard mee ophalen aan licentiekosten.

Deze financiering zal vervolgens naar verluidt worden gebruikt om een aantal fiat-valuta’s en effecten met een laag risico uit verschillende landen te creëren. Tevens dient dit netwerk als onderpand voor de stablecoin in verband met het betalingsnetwerk.

Wanneer het project officieel wordt gelanceerd is nog onduidelijk, echter zijn de plannen van Newsbit om dat later dit jaar te doen.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken