Facebook kondigt deze maand nog Crypto Project aan

Facebook zal naar verluidt haar cryptocurrency project deze maand nog bekend maken. Hierdoor kunnen werknemers van de social media gigant een deel van hun salaris in de cryptomunt uitbetaald krijgen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Facebook gaat munt ook uitgeven via betaalautomaten

Het nieuwsplatform CNBC vertelt verder, onder verwijzing naar een rapport van ‘The Information’ dat Facebook van plan is de controle over de cryptomunt af te staan aan externe partijen. Op deze manier zorgt het social media platform ervoor dat de digitale munt niet volledig gecentraliseerd zal zijn.

Wel zullen de externe organisaties tot wel $10 miljoen dollar moeten betalen om als node gebruikt te worden, om betalingen te valideren op het Facebook netwerk.

Volgens The Information wordt de stablecoin niet alleen geïntegreerd als betaalmiddel op WhatsApp, Messenger en Instagram, maar zal de munt ook toegankelijk zijn via fysieke op betaalautomaat lijkende machines.


Facebook kan cryptowereld flinke boost geven

Het cryptocurrency project van Facebook is al maanden lang onderwerp van speculatie. Dit omdat het bedrijf niks onthuld over het project. Eerder schreven we al een bericht dat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) in gesprek is met Facebook over de aanstaande cryptomunt.

Ook registreerde Facebook in mei het handelsmerk Libra. Die geregistreerd werd als fintech bedrijf in Genève.

Volgens experts kan het uitbrengen van een eigen cryptomunt Facebook bakken meld geld op gaan leveren. Dit omdat er een heel nieuw verdienmodel bijkomt naast advertenties.

Daarnaast zal het ook de cryptowereld flink kunnen opschudden. Zo’n grote speler als Facebook brengt namelijk enorm veel aandacht naar de wereld van digitale munten.


Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de crypto wereld of meer trade calls ontvangen? Join dan ons Telegram kanaal:@newsbit_crypto

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken