Bitcoin

Uit onderzoek blijkt dat veel BTC-houders die hardware-wallets gebruiken ook over back-upsleutels beschikken

Onlangs is een enquête gepost op de Amerikaanse sociale website Reddit. Uit de resultaten van deze enquête bleek dat het grootste deel van de cryptohouders hun Bitcoin opslaan op hardware-wallets. Hiernaast houdt het grootste gedeelte hiervan ook weer een back-up van de privésleutels offline op papier bij.


Reddit-gebruiker Gunnaj

Door de Reddit-gebruiker ‘Gunnaj’ werden de resultaten van de enquête gepubliceerd. In totaal hebben 339 personen de enquête ingevuld, die betrekking had tot de beveiliging van Bitcoin (BTC). Ook werd gevraagd hoe de cryptohouders omgaan met hun privésleutels.

Hieruit bleek dat bijna de helft (158 personen) dat ze gebruik maken van een hardware wallet zoals die van Ledger, Trezor of KeepKey. Deze wallets zijn ieder in staat om zowel de cryptocurrencies als de privésleutels van de gebruikers op te slaan. Toch bleek dat 88% van de gebruikers hun privésleutels ook offline, op een vel papier, bewaarde. Dit is ook te zien in onderstaande afbeeldingen.

Bron: Reddit
Bron: Reddit

Bewaren van crypto en privésleutels

Alhoewel cryptocurrencies op steeds meer manieren kunnen worden opgeslagen, lijkt het bewaren van cryptocurrencies en privésleutels door dit onderzoek nog steeds de oude beveiligingsmethode te prefereren. Mogelijk kan dit komen doordat cryptocurrency exchanges vaak onder vuur liggen door hackers. Duizenden Bitcoins zijn door de jaren heen verloren gegaan doordat mensen hun privésleutels kwijt zijn. Het bewaren van cryptocurrencies op een veilige manier is hierdoor steeds belangrijker geworden.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?