wall street
Stablecoin

Uitgever USDC stablecoin wil naar de beurs

Altijd al willen investeren in stablecoin-uitgevers? Dan hebben we mogelijk goed nieuws voor je, want het grote Circle is van plan om naar de beurs te gaan. Je kunt Circle kennen van de USD Coin (USDC), een stablecoin met een market cap van ruim 24 miljard dollar. Het gerucht gaat dat het bedrijf van plan is om begin 2024 naar de beurs te gaan.

Goed voor de industrie

Dat Circle van plan is om naar de beurs te gaan is een goede ontwikkeling voor de industrie. De beursnotering van crypto-bedrijven zorgt er namelijk voor dat de industrie een meer volwassen gezicht krijgt.

Voor een beursnotering moeten bedrijven aan allerlei voorwaarden voldoen en behoorlijk transparant zijn. Het is dus niet zomaar mogelijk om je bedrijf aan de beurs te noteren, waardoor een beursnotering wat extra vertrouwen oplevert.

Zeker voor een stablecoin kan het een goede zet zijn om naar de beurs te gaan.

Helemaal voor USDC, omdat USDT (Tether) de grote concurrent vaak problemen heeft op het gebied van vertrouwen. Mensen weten niet of ze de grootste stablecoin van de markt wel kunnen vertrouwen. Een beursnotering van USDC kan wat dat betreft een interessante strategische move zijn om meer kapitaal aan te trekken.

Anonieme bronnen

Op dit moment maakt Bloomberg nog melding van het nieuws op basis van anonieme bronnen. Wat dat betreft moeten we nog maar afwachten wat er uiteindelijk waar blijkt te zijn van de geruchten, maar over het algemeen geldt: waar rook is, is vuur.

Tegen welke waarde het bedrijf naar de beurs gaat is op dit moment overigens ook nog onduidelijk. In 2022 werd ook al een soort poging gedaan om naar de beurs te gaan tegen een waardering van 9 miljard dollar.

Nu de markt er weer wat beter voorstaat is de kans aanwezig dat de aandelen van Circle een hogere waarde met zich meedragen.

Overigens zijn de huidige investeerders in Circle geen kleine jongens. Je moet hierbij denken aan namen als Goldman Sachs, BlackRock en Fidelity. Stuk voor stuk gigantische namen uit de traditionele financiële industrie die achter de stablecoin-uitgever staan.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Stablecoin nieuws

Nieuw-Zeelandse dollar stablecoin gaat live via lokale crypto-exchange
Tether bevriest 225 miljoen dollar aan USDT
Tether wil $500 miljoen investeren in Bitcoin mining
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december