Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Uniswap wil V3 smart contracts inzetten op Polygon

Polygon heeft zijn grip op het DeFi-ecosysteem verder versterkt nadat leden van Uniswap hebben gestemd voor het inzetten van smart contracts.


Veel voorstanders

De derde versie van de gedecentraliseerde Automatic Market Maker, Uniswap V3, zal ‘binnen een paar dagen’ op Polygon worden uitgerold. Dit werd onlangs onthuld door een Twitter-aankondiging.

Het proces voor de implementatie van Uniswap op Polygon begon ongeveer een maand geleden. Er werd toen een voorstel voor gedaan op het DEX-governanceprotocol. De motie werd aangenomen met 72 miljoen stemmen voor en 503.009 stemmen tegen. Dit geeft aan dat deze zet onder UNI-houders breed wordt geaccepteerd.

De ontwikkelaars van Polygon hadden naar verluidt zowel aandringend als wanhopig geklonken in hun poging om Uniswap binnen te halen. Ze hebben de DEX een speciale behandeling toegekend en aanzienlijke fondsen toegewezen voor de ontwikkeling ervan.

Schaalbaarheidsoplossingen verlichten de belasting van het mainnet van Ethereum en bieden zo goedkopere en snellere transacties. Omdat de congestieproblemen waarmee Ethereum wordt geconfronteerd vaker voorkomen, zijn schaalbaarheidsoplossingen zoals Polygon een goede oplossing. Ze zijn dan ook erg populair bij DeFi-gebruikers.


Stimulatie van de liquiditeit

Verschillende Ethereum L1’s zoals Aave, Curve en Sushiswap, hadden hun smart contracts al op Polygon geïmplementeerd. De L2 had eerder gesuggereerd dat het ecosysteem “incompleet” aanvoelde zonder het project van DeFi.

In zijn voorstel maakte het platform ook zijn voornemen bekend om ongeveer $20 miljoen aan het protocol toe te wijzen om liquiditeit te stimuleren.

De verhandelbare toewijzing zou tot $15 miljoen omvatten voor een langetermijncampagne voor liquiditeitsmining en de rest voor een speciale DAO. Dit zal gericht zijn op de algehele acceptatie van Uniswap op Polygon, aldus het voorstel.

Het enthousiasme van de gemeenschap was al aanwezig toen in de eerste stemronde in november 7,79 miljoen Uniswap-houders ja stemden voor de implementatie. Er waren er slechts 25.000 nodig.

In een tweet herhaalde Polygon-medeoprichter Mihailo Bjelic de missie van Polygon om Ethereum toegankelijk en betaalbaar te maken.


Gevolgen van de implementatie

Voorstanders van de Layer 2-oplossing vragen zich nu al af wat de toekomst in petto heeft. Volgens een Twitter-gebruiker zouden centrale exchanges zelfs profijt hebben van Polygon, vanwege een betere prijsbeschikbaarheid dan aangeboden door de wereldwijde marktmakers.

Uit een recent rapport van Alchemy bleek dat tegen eind oktober bijna 3.000 dApps op Polygon waren geïmplementeerd. Dat waren er slechts 30 vorig jaar.

Om dergelijke ontwikkelingsactiviteiten verder aan te moedigen, lanceerde Polygon ook een investeringsfonds van $200 miljoen met Seven Seven Six. Het fonds zal zich richten op Web3-ontwikkeling op het Polygon-ecosysteem. Met name op blockchain gebaseerde sociale-mediaprojecten en gaming.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten