Unity vraagt patent aan voor in-game tokensysteem

 
 Het Deense moederbedrijf van de bekende game-engine-ontwikkelaar ‘Unity’ heeft een patent aangevraagd dat betrekking heeft tot in-game cryptocurrency-tokens.


Enorm bereik

Met hun eigen game-engine, waar ook een gratis versie van te gebruiken is, bereikt Unity een enorm publiek. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf ongeveer de helft van de ontwikkelde games wereldwijd met hun software. Toch mist er nog wat. Om deze reden willen ze zich nu ook op de in-game tokenmarkt gaan richten.


Objecten overdragen

Op dit moment bestaat er volgens de aanvraag geen manier, online of offline, om objecten (zowel fysiek als virtueel) toe te wijzen aan unieke ID’s en deze objecten vervolgens te wijzigen, over te dragen, te vervangen, te verhandeld, of te associëren met een locatie. Dit probleem is Unity van plan om op te lossen.Enjin

Het idee begon doordat Enjin een digitale software-ontwikkelingskit (SDK) voor Unity heeft ontwikkeld waarmee Unity-ontwikkelaars de distributie van ERC1155-compatibele tokens op de blockchain van Ethereum (ETH) kunnen maken, integreren en beheren.

Hierdoor wordt het tokeniseren van verschillende game assets mogelijk gemaakt, waardoor spelers mogelijk hun favoriete virtuele items in meerdere games te gebruiken.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken