hacker
Nieuws, Trending

Universiteit van Luxemburg gaat helpen bij verbetering van crypto asset-beveiliging

Cryptocurrency exhange VNX Exchange is samen met de Universiteit van Luxemburg een nieuw partnerschap gestart met als doel om de beveiliging van digitale assets te verbeteren.

VNX Exchange

Het platform van VNX is een markt- en handelsplatform voor getokeniseerde durfkapitaal dat is opgericht in 2017. Inmiddels is VNX lid geworden van de fintech incubator het ‘Luxembourg House of Financial Technology’ (LHoFT), Infrachain en APSI (L’Association des Professionnels de la Société de l’Information).

Samenwerking

De Universiteit van Luxemburg gaat VNX helpen bij het ontwikkelen van hogere niveaus van netwerkbeveiliging voor digitale activa. Hiervoor worden er naar verluid nieuwe IT-kaders ontworpen waarmee de beveiliging van de exchange en het bewaren van cryptocurrency-activa kan worden verbeterd.

Ontwikkelingsvereisten

Volgens de oprichter en huidige CEO van VNX, Alexander Tkachenko, vereist de ontwikkeling van de exchange regelgevingsduidelijkheid, beleggersbescherming en compatibiliteit met de huidige marktstandaarden. Hier voegde hij het volgende aan toe: “Wij wilden moderne beveiligingsmechanismen introduceren bij het creëren van een veilige en reglementaire conforme marktplaats voor de transparante handel in tokens die digitale assets vertegenwoordigen. Deze mechanismen zouden ons platform volledig kunnen beveiligen en een impact zouden kunnen hebben op de wereldwijde cyberbeveiligingsmarkt.” Volgens Tkachenko is de blockchain-technologie de volgende grote stap is in de evolutie van de financiële sector.