Upbit Hack: Gestolen ETH tokens zijn in beweging

Eén van de adressen die gebruikt werd bij de Upbit diefstal, verplaatst miljoenen dollars aan Ethereum naar een onbekende wallet.


Hacker verplaatst gehackte ETH tokens

Whale Alert, het twitter account dat belangrijke crypto transacties bijhoudt, meldt dat er deze ochtend een transactie van 10.000 ETH (ter waarde van $1,5 miljoen) heeft plaats gevonden.

Voorafgaand aan de transactie van de 10 duizend Ethereum tokens vond er al een kleine transactie van 1.001 ETH tokens, ter waarde van $150.000 plaats. Dit gebeurde vanaf hetzelfde wallet adres.

Op het moment van schrijven blijven de hackers transacties van 1.001 en 10.000 ETH versturen. Er zijn in totaal al vijftien transacties voltooid. Opvallend is dat er na elke transactie van 10.000 ETH een transactie van 1.001 ETH volgt.


Zitten er insiders achter de hack?

Upbit, één van de grootste Zuid-Koreaanse exchanges, onthulde vorige week dat op 27 november 342 duizend ETH tokens uit de hot wallet was gestolen.

De diefstal vond plaats op een moment dat de exchange de tokens zou verplaatsen tussen de hot en de coldwallets. Mede door deze informatie speculeren sommigen dat er medewerkers van de exchange betrokken zijn bij de hack.

Upbit heeft toegezegd om de cryptomunten van haar gebruikers te beschermen. Ook vertelt hij dat de 342 duizend Ethereum tokens zullen worden gedekt en vergoed door de exchange. Door deze maatregel duurt het ten minste twee weken voordat stortingen en opnames weer worden hervat. De CEO belooft de gebruikers van UpBit te informeren zodra ze weer worden geopend.

Andere exchanges, zoals Binance, hebben toegezegd ervoor te zorgen dat de gestolen tokens niet via hun platforms worden verkocht.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken