Ripple, XRP
Ripple

Update Ripple rechtszaak: Dit is waarom 20 mei belangrijk was

De juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple duurt al jaren, maar er lijkt eindelijk een einde in zicht. Een belangrijke datum in deze zaak was 20 mei, wanneer de SEC haar reactie indient op een verzoek van Ripple om de zakelijke belangen van het bedrijf te beschermen. Ripple diende dit verzoek op 13 mei in.

De SEC lijkt akkoord te gaan met het afschermen van de namen van sommige zakenpartners van Ripple, waarvan de samenwerking met het bedrijf niet officieel bekend is gemaakt. Ripple wil echter meer en vraagt ook om de identiteit af te schermen van derden die geen invloed hebben op de uitkomst van de zaak.

Daarnaast heeft Ripple verzocht om bepaalde documenten die hun financiële overzichten tonen, te verzegelen of te redigeren. Het bedrijf stelt dat openbaarmaking van deze documenten “aanzienlijke schade zou toebrengen aan de zakelijke belangen en de concurrentiepositie van het bedrijf”.

Komt er een schikking?

Als beide partijen overeenstemming bereiken over de bescherming van bepaalde gegevens, komt een mogelijke conclusie over een boete dichterbij. De SEC eist voorlopig dat Ripple een boete van $2 miljard betaalt. Ripple is het hier niet mee eens en stelt dat een bedrag van $10 miljoen voldoende is.

Deze discussie over de hoogte van de boete is een cruciaal onderdeel van de onderhandelingen en zal een belangrijke rol spelen in de uiteindelijke uitkomst van de zaak.

Groei in XRP transacties

Terwijl de juridische strijd voortduurt, blijft Ripple onverstoord verder bouwen aan het XRP Ledger (XRPL) platform. Onlangs kende het bedrijf een sterk eerste kwartaal. Het aantal transacties op het netwerk steeg met 108%, wat resulteerde in 251,39 miljoen verwerkte transacties. Ripple’s recent gepubliceerde ‘Q1 2024 XRP Markets Report’ toont ook een daling van de gemiddelde transactiekosten met 45%, die nu ongeveer $0,000856 per transactie bedragen.

Daarnaast heeft Ripple de lancering van zijn Automated Market Maker (AMM) aangekondigd, wat de liquiditeit op de geïntegreerde decentrale exchange (DEX) vergroot. Ook werd de samenwerking met Web 3.0-ontwikkelaar Axelar benadrukt, die de XRPL met meer dan 55 verschillende blockchains zal verbinden. Ripple blijft zich ontwikkelen en versterken binnen de cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple vs SEC rechtszaak: Dit zijn de laatste ontwikkelingen
Crypto analisten vertellen waarom Cardano en XRP op het punt staan om te stijgen
Universiteit Stanford: Ripple kan strategische voordelen bieden voor VS
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?