Ripple rechtszaak
Ripple

Update Ripple (XRP) rechtszaak 30 mei 2024

We naderen een conclusie in de zaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple. Onlangs diende Ripple Labs een brief in met het verzoek om bepaalde documenten te verzegelen die verband houden met de moties van de SEC. Dit verzoek ondersteunt hun eerdere standpunt en kwam als reactie op het bezwaar van de SEC tegen Ripple’s juridische verzoek van 21 mei.

De SEC heeft bezwaar gemaakt tegen Ripple’s verzoek om financiële cijfers en voorwaarden te verzegelen, die worden gebruikt om de rechtsmiddelen te bepalen en rechtvaardigen. Ook verzette de SEC zich tegen het verzegelen van financiële details van kortingen die aan institutionele kopers van XRP werden gegeven. Ripple benadrukt echter dat het doel niet is om boetes te vermijden, maar om zeer vertrouwelijke bedrijfsinformatie en de belangen van derden te beschermen.

Bescherming van vertrouwelijke informatie

Ripple stelt dat de SEC geen recht heeft om de onthulling van deze gevoelige informatie af te dwingen zonder geldige basis. Daarnaast stelt Ripple dat de huidige verkoopmethoden van XRP niet langer voldoen aan de kenmerken van “institutionele verkopen” zoals bepaald door rechter Analisa Torres op 13 juli.

Ripple stelt dat de verkoop van XRP voor gebruik met hun On-Demand Liquidity (ODL) product geen voorwaarden bevat zoals die in eerdere contracten. Daarnaast benadrukt Ripple dat deze ODL-verkopen geen negatieve invloed hebben op de XRP-prijs.

Verschuiving Amerikaanse politiek

De komende periode zal cruciaal zijn voor de uitkomst van de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Op de achtergrond is een verschuiving gaande in het Amerikaanse beleid ten opzichte van cryptocurrency, wat van invloed kan zijn op Ripple’s positie. Zowel voormalig president Trump als de huidige president Joe Biden hebben recentelijk positieve uitspraken gedaan over Bitcoin (BTC).

Hoewel deze verzachtende houding van de Biden-regering geen directe invloed heeft op rechter Torres’ uitspraak in de zaak, kan het wel de onderhandelingspositie van de SEC bij schikkingen beïnvloeden. Dit veranderde politieke klimaat kan Ripple in een gunstigere positie brengen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken