rechter, amerika
Regulatie, Ripple

Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC

Er lijkt een verschuiving plaats te vinden in de Amerikaanse politiek en hun beleid ten opzichte van crypto. Zowel voormalig president Trump als de huidige president, Joe Biden, hebben positieve uitspraken gedaan over Bitcoin (BTC), waarbij Biden zelfs zijn visie lijkt aan te passen.

James Murphy, oprichter en voorzitter van advocatenkantoor Murphy & McGonigle, constateert dat het veranderende beleid van Biden invloed kan hebben op de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Verschuiving in reguleringsaanpak

De SEC heeft de afgelopen jaren meerdere cryptobedrijven, waaronder Ripple Labs, aangeklaagd. Murphy wijst echter op een mogelijke verschuiving in de reguleringsaanpak, beïnvloed door de bredere politieke omgeving en de komende verkiezingen. Hij uit zijn scepsis over een mogelijke schikking met de SEC.

Invloed van de verkiezingen

Murphy benadrukt dat de verzachtende houding van de Biden-administratie geen directe invloed zou moeten hebben op de gerechtelijke uitspraak van rechter Analisa Torres in de Ripple-zaak. Echter, deze beleidswijziging zou wel de onderhandelingspositie van de SEC in eventuele schikkingsonderhandelingen kunnen beïnvloeden. Daarom adviseert hij te wachten op de uitkomst van de verkiezingen voordat een schikking wordt overwogen, gezien de mogelijke veranderingen in het leiderschap van de SEC.

Komt er een XRP ETF?

De SEC heeft tegen de verwachtingen in de aanvragen voor Ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF) goedgekeurd. Diverse analisten hebben vervolgens hun inzichten gedeeld over de mogelijke lancering van ETF’s voor andere cryptomunten, zoals Solana (SOL) en XRP. Geoffrey Kendrick, analist bij Standard Chartered Bank, voorspelt dat de SEC tegen 2025 crypto-ETF’s voor munten zoals Solana en Ripple zou kunnen goedkeuren.

De goedkeuring van de nieuwe Ethereum ETF impliceert dat de SEC de digitale munt niet als een effect beschouwt, wat mogelijk invloed kan hebben op de regulering van andere vergelijkbare munten. Daarnaast wordt de verschuivende politieke steun voor crypto in de VS gezien als een belangrijk keerpunt, wat de weg vrijmaakt voor toekomstige regelgevende veranderingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken