Cryptocurrency

Cryptocurrency

Uphold lanceert cryptocurrency betaalpas

Uphold heeft een nieuwe betaalpas gelanceerd die gebruikers in staat stelt hun cryptocurrencies om te zetten in grondstoffen en/of contant geld.


Verenigde Staten

De nieuwe debetkaart is allereerst in de Verenigde Staten (VS) gelanceerd. Om deel te nemen, moeten gebruikers over een Uphold account beschikken. De betaalpas kan op alle locaties ter wereld, waar Mastercard wordt geaccepteerd, de betaalpas gebruiken.

De betaalpas ondersteunt momenteel 24 cryptocurrencies, 27 fiat-valuta’s en 4 metalen, zoals Ripple (XRP), de Amerikaanse dollar ($) en Goud.

Op het platform van Uphold, kunnen gebruikers digitale activa, fiat valua’s en grondstoffen kopen, verkopen, of deze vasthouden.


Echte bestedingsmogelijkheden

Met deze debetkaart kunnen gebruikers verschillende grondstoffen, cryptocurrencies en fiat’valuta’s omzetten in besteedbaar contant geld. Dit is momenteel nog uniek. Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf geeft dit echte bestedingsmogelijkheden voor alle verbonden activa’s.

Uphold doet er naar verluidt alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat gebruikers hun activa’s maximaal kunnen gebruiken. Het bedrijf is dan ook niet verbonden aan grenzen of wisselkoersen, wat zou moeten helpen in dit proces.


De werkwijze

Gebruikers kunnen na het aanmaken van een account, kiezen welk item ze aan een bepaalde aankoop willen besteden. Dit neemt het probleem weg wanneer een gebruiker meer dan 1 asset op zijn account heeft staan. De gebruiker heeft hier tevens de vrijheid om te beslissen welke activa hij of zij waaraan wil besteden. Dit zou de instapdrempel verlagen en aantal use-cases van cryptocurrency moeten verhogen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten