Stablecoin
Stablecoin

USDC verlaagt transactiekosten met 7 procent dankzij upgrade

De Amerikaanse stablecoin-uitgever Circle kondigt een upgrade aan voor hun USD Coin (USDC) en EURO Coin (EURC), waarmee de transacties op blockchains die werken met de Ethereum Virtual Machine een stuk efficiënter worden. Dankzij de upgrade kunnen de transactiekosten voor beide stablecoins met 7 procent omlaag.

Zo stapelt het positieve en bullish nieuws zich langzaam op in de markt.

Golf van positief nieuws

Dit nieuws over USDC en EURC van Circle is vooral gaaf omdat het laat zien dat er op het gebied van de technologie nog genoeg te verbeteren is.

Circle draait met zijn stablecoins al jaren mee, maar ziet nu nog kans om een upgrade in te voeren waarmee de transactiekosten met 7 procent omlaag gaan. Dat zijn toch mooie dingen voor de industrie.

Dat komt bij het nieuws dat er naast een Spot Bitcoin ETF binnenkort mogelijk ook een Spot Ethereum ETF op de markt komt. Het lijkt nog te vroeg om van een nieuwe bullmarkt te spreken, maar de muntjes maken op dit moment een mooie periode door.

Met name Bitcoin en Ethereum gaan waarschijnlijk gas geven door de Spot ETFs die in de lucht hangen.

USDC is geen kleine jongen

De USDC-stablecoin van Circle staat binnen de markt bekend als de grote nummer twee achter Tether (USDT). Qua market cap moet het nog gigantische sprongen maken om USDT in het vizier te krijgen.

Waar USDC een market cap van 24 miljard dollar heeft, mag USDT zich de grote koning noemen met een market cap van 86 miljard dollar.

Dat neemt niet weg dat er in deze markt ruimte is voor meer spelers en je niet de koning hoeft te zijn om een winstgevende stablecoin te onderhouden.

Verder heeft Circle ook nog plannen om naar de beurs te gaan, wat het bedrijf een streepje voor kan geven op Tether qua betrouwbaarheid. Iets waar met name bij Tether weleens vraagtekens over worden geplaatst.

Zo kunnen we dus stellen dat de stablecoin-oorlog nog niet gestreden is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Stablecoin nieuws

Rusland debuteert met grensoverschrijdende betalingen in Tether
Stablecoin bedrijf Tether bezit voor 2,4 miljard dollar aan Bitcoin
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers