Blockchain Nieuws

Valkyrie maakt ‘Valkyrie Opportunistic Fund’ bekend

Valkyrie heeft een nieuw voorstel onthuld voor Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC). Er worden er verschillende dingen aangestipt die het huidige beheer van GBTC te verbeteren.

Er worden 3 voorstellen gemaakt

Om het beheer van GBTC te verbeteren, wordt in eerste instantie het faciliteren van orderlijke aflossingen tegen intrinsieke waarde voorgesteld. Via dit voorstel zullen alle beleggers hun aandelen ook tegen een eerlijke prijs kunnen terugkopen.

Het tweede voorstel richt zich voornamelijk op het verlagen van de vergoedingen. Volgens het voorstel zal er een vergoeding van 75 basispunten zijn, wat aanzienlijk minder is dan de 200 basispunten van het huidige tarief.

Het derde en tevens laatste voorstel richt zich op zijn beurt op het toestaan van aflossingen in Bitcoin en contanten voor de investeerders. Dit voorstel is gericht op het aanbieden van meer flexibiliteit voor gebruikers om hun aandelen terug te kopen. Het bedrijf meldt zelf het volgende in een blogpost:

Wij zijn goed voorbereid om de unieke uitdagingen en kansen van GBTC aan te gaan. Onze combinatie van technische en regelgevende kennis en praktische ervaring maakt ons de ideale keuze om deze rol op ons te nemen.

Ook is de Valkyrie Opportunistic Fund bekend gemaakt. Dit fonds zal beleggers helpen om te profiteren van enorme kortingen in de spread. De voorstellen van Valkyrie zijn erop gericht om het huidige management van GBTC aanzienlijk te verbeteren en eerst de belangen van GBTC-aandeelhouders te behartigen.

Blockchain nieuws

Revolut niet blij met hoe fintech omgaat met audits
Fonds uit Hong Kong wil $100 miljoen ophalen voor crypto-investeringen
Data: Web3-makers ontvangen minder voor royalty’s dan verwacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden