Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

VanEck mag volgende week Bitcoin Futures ETF lanceren

De Bitcoin-futures exchange-traded fund (ETF) van VanEck zal volgende week beginnen met handelen op Wall Street, zo blijkt een SEC-aanvraag.


Ook VanEck Bitcoin ETF aanvraag is goedgekeurd

De Bitcoin futures ETF van de in New York gevestigde vermogensbeheerder VanEck zal na 23 oktober live gaan op de New York Stock Exchange, zo blijkt uit de aanvraag. De handel in VanEck’s ETF begint zo snel mogelijk na de ingangsdatum, wat waarschijnlijk maandag 25 oktober betekent.

De eerste Bitcoin-gerelateerde ETF in de VS werd eergisteren gelanceerd en was enorm populair: ProShares ‘Bitcoin Strategy ETF verhandelde in 1 dag tijd namelijk $1 miljard aan BTC ETF’s.

Het product van VanEck zal hetzelfde type ETF zijn als die van ProShares. Het zal dus ook een futures ETF zijn. “Futures-contracten zijn financiële contracten waarvan de waarde afhangt van, of is afgeleid van, de onderliggende referentiewaarde”, aldus de indiening. “In het geval van Bitcoin Futures is het onderliggende referentie-actief ‘de Bitcoin’.


Bitcoin futures ETF of een Bitcoin spot ETF

VanEck en heel veel andere bedrijven hebben ook een aanvraag bij de SEC ingediend voor een spot Bitcoin ETF. Deze zou beleggers directe blootstelling aan BTC geven. De SEC heeft echter al deze ETF aanvragen afgewezen. Dit omdat de commissie bezorgd is dat de Bitcoin markt gemanipuleerd kan worden. In augustus gaf SEC-voorzitter Gary Gensler echter aan dat de Commissie open zou staan ​​voor de goedkeuring van op futures gebaseerde ETF’s. Dit omdat de futuresmarkt wordt gereguleerd door de CFTC.

VanEck heeft hetzelfde type document ingediend als ProShares, wat betekent dat de SEC het bedrijf ook groen licht heeft gegeven aan VanEck om zijn fonds te lanceren.

De SEC zal naar verwachting de komende weken nog vier Bitcoin-futures-ETF’s goedkeuren: de Invesco Bitcoin Strategy ETF, Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, de Galaxy Bitcoin Strategy ETF en AdvisorShares Managed Bitcoin ETF.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten